NOR CURIER 930X122

    oltchim

    Sindicaliști, versus administratori judiciari: „Oltchim funcţionează la 7% din capacitate”

    Membrii sindicatelor de pe platforma industrială Oltchim au informat administratorii speciali ai companiei, într-o scrisoare deschisă, că unitatea este la cota de avarie. Astfel, Oltchim funcţionează doar la 7% din capacitate.

    „Oltchim nu funcţionează la 27% din capacitate, aşa cum spun autorităţile, ci doar la 7%. Dacă mergi prin combinat, nu este nimeni, linişte totală. Nu se vede niciun angajat, doar câteva persoane care tund iarba… e ca o planetă pustie”, susţin sindicaliştii, citaţi de Bursa.

    Sindicaliştii spun, printre altele, că, de la data declanşării procedurii de insolvenţă administratorii judiciari nu s-au „preocupat de punerea în funcţiune a instalaţiilor la nivelul de cel puţin 65% din capacitate” şi nu au elaborat planul de reorganizare a combinatului.

    „Din lipsa fondurilor financiare, pe care nu aţi reuşit să le atrageţi, SC Oltchim SA funcţionează la un nivel de 7% din capacitatea de producţie şi în aceste condiţii nu aţi reuşit să asiguraţi din activitatea de producţie nici fondurile aferente salariilor. Dezinformaţi Ministerul Economiei şi pe Primul Ministru al Guvernului României că drepturile salariale sunt achitate la zi şi că SC Oltchim SA funcţionează la 25% din capacitate”, se mai arată în scrisoarea transmisă de sindicalişti administratorilor. Sindicaliştii solicită acestora prezentarea planului de disponibilizare transmis către Ministerul Economiei, respectarea prevederilor contractului colectiv de muncă în cazul concedierilor colective şi încheierea unui protocol între Sindicatul Liber Oltchim şi SC Oltchim, care să prevadă, printre altele, punerea etapizată în funcţiune a capacităţilor de producţie şi acordarea drepturilor salariale restante.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90