Donaris 930 x 122

Skoda fabrica rival pentru Logan

Skoda fabrica rival pentru Logan

Cehia.05 noiembrie 2009.
Presedintele Skoda si-a anuntat intentia clara de a dezvolta un rival direct pentru Dacia Logan. Prin aceasta ofensiva asupra modelelor low-cost, constructorul ceh spera sa isi imbunatateasca pozitia pe piata. Noul sedan low-cost va costa intre 10.000 si 12.000 de euro si va fi lansat in urmatorii doi sau trei ani. In forma actuala, planul celor de la Skoda va rivaliza doar versiunile de top ale modelului Dacia Logan, care poate fi achizitionat si la 6.400 de euro in România, respectiv 7.300 de euro in Germania. In Romania, cel mai ieftin Logan costă 5.900 de euro, în timp ce în Cehia, gama produsă la Colibasi poate fi accesată cu minim 179.900 de coroane, adica aproximativ 6.800 de euro. Rivalul lui Logan nu va fi un model existent deja pe piata, ci un va fi un model nou dar cu componente deja existente in gama Skoda, preluate de la Fabia si Octavia.
Compania Dacia ramâne optimista in ce priveste viitorul industriei de automobile in Romania, in ciuda infrastructurii deficitare, care descurajeaza unii investitori. Dacia intentioneaza sa lanseze o versiune 4×4 a Loganului sau in 2010 si investeste 160 milioane de euro intr-un nou centru de cercetare si dezvoltare in Romania, care ii va permite sa transfere testarea vehiculelor din Franta la noi in tara. Sursa:automarket.ro

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3