New Profesional Consult 930 x 122

aprilie

bani_flagrant

AM SPART GHEAȚA! ARGEȘUL, PESTE MEDIA NAȚIONALĂ!

În aprilie, cea mai recentă lună în privința căreia există aceste date centralizate, câștigul salarial mediu brut în Argeș a fost de 2.440 de lei, iar netul, de 1.770 de lei, anunță Direcția Județeană de Statistică.

Citiți și: Noua lege a salarizării: Venituri duble pentru aceste persoane

Pentru prima dată după multă vreme câștigul salarial mediu în Argeș a depășit media națională: cu 45 de lei în valoare brută și cu 35 de lei în valoare netă (la nivel național media a fost de 2.395 de lei în ceea ce privește brutul și de 1.735 de lei în privința netului). În statistici nu scrie, dar suntem convinși că media județeană a fost serios urcată de angajații de la „Automobile Dacia” din Mioveni, care au beneficiat de o primă de Paști consistentă, la care alții nici nu îndrăznesc să viseze.

De altfel, câștigurile salariale nete ale argeșenilor au urcat în aprilie, comparativ cu martie, datorită a trei motive: acordarea primelor de Paști sau a primelor trimestriale, plata de sume din profitul net al firmelor și din alte fonduri (inclusiv tichete de masă și tichete cadou) și producții ori încasări mai mari (în funcție de contracte). Pe sectoare economice, câștigul salarial mediu net în Argeș a fost în aprilie de 2.058 de lei în industrie și construcții, de 1.570 de lei în agricultură și de 1.441 de lei în servicii.

Citiți și: Accident grav în Argeș, acum! Motociclist implicat

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90