NOR CURIER 930X122

faliment

Statul blocheza vanzarea firmelor cu datorii

Pitesti. 30 iunie. 2010.
Ordonanţa de Urgenta pentru combaterea evatziunii modifica legea societatilor comerciale si interzice vanzarea ori cesionarea de SRL-uri cu datorii la stat si terti daca Fiscul ori creditorii se opun acestei decizii Daca aveti o SRL si vreti sa o vindeti ori sa o cesionati nu veti putea face acest lucru daca creditorii ori Autoritatea Fiscala nu sunt de acord cu aceasta operatiune, conform Ordonantei de Urgenta numarul 54 adoptata in 23 iunie.

Daca ati luat decizia de instrainare a partilor sociale ale unei firme trebuie sa certificati acest lucru, in termen de 15 zile, la Registrul Comertului care o va transmite, imediat, in forma electronica catre organele fiscale. Fiscul sau oricare alta persoana fizica sau juridica poate contesta in instanta, in termen de 30 de zile, tranzactia daca considera ca aceasta le lezeaza interesele fie ele financiare ori de alta natura. In lipsa oricarei contestatii, tranzactia se considera valabila.
Actul normativ are ca scop sa blocheze suveica vanzarii firmelor cu datorii catre stat ori terti catre persoane fara adapost de la care creditorii nu mai pot recupera nimic. In aparenta o astfel de masura ar fi buna dar poate crea si efecte perverse.Ce mai trebuie stiut legat de noile prevederi din lege este ca neprezentarea, in termenul legal, catre Registrul Comertului a deciziei de instrainare a unei firme atrage dupa sine raspunderea penala, iar infractorul risca o pedeapsa cuprinsa intre sase luni si trei ani.
Mai multe detalii despre modificarile aduse Legii Societatilor Comerciale puteti afla din Ordonanta de Urgenta nr. 54/2010, la Articolul XIII. Actul a fost publicat in Monitorul Oficial din 23 iunie numarul 421 bis.{loadposition inside}

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3