NOR CURIER 930X122

    ilie_serbanescu

    Statul roman este in faliment!

    Situaţia economică a României este cauzată de criza internaţională în proporţie de numai 20 la sută, statul român ajungând în momentul de faţă la faliment, a declarat, unul dintre cei mai apreciaţi analişti economici Ilie Şerbănescu, la conferinţa Coface România.

    „Din întreaga situaţie a ţării, 20 la sută este din cauza crizei. Este o chestiune politică. Nu există o perspectivă. Dacă e să revenim la ce a fost, dracul e mai negru decât cel pe care ni-l putem închipui. Criza internaţională doar a accentuat nota de plată a României. Ravagiile făcute nu mai pot fi recuperate. Avem 90 de miliarde de euro datorii. 60 – 70 de miliarde de euro oici nu sunt ale noastre, ci ale firmelor care au venit în România. Şi-au finanţat extinderea cu bani de la mamele lor. Când a fost să plătim, a fost pus statul român să ia credit 20 miliarde de euro să aducă pe piaţă bani pentru fiecare străin şi în special pentru
    bănci. Statul român e terminat, e în faliment. Toată încercarea care se face de către FMI de a pune în cârca statului şi ceea ce nu a făcut statul … Statul a fost deposedat, nu mai are nimic”, a declarat Şerbănescu. Fostul ministru al Reformei şi vicepreşedintele Societăţii Române de Economie a estimat că, şi dacă la anul România ar putea ieşi din recesiune, creşterea economică va produce, paradoxal, tot criză, întrucât ar urma să fie relaxate constrângerile prin care se fac reduceri de cheltuieli. „În următorii doi ani, după ce vor fi impozitate şi pensiile, se va înceta restructurarea pentru că nu se va mai avea ce să se ceară statului. Cui vom mai cere să se restructureze? Am îndoieli că se va mişca ceva. E posibil să ieşim din recesiune, nu din criză. Criza este intrinsecă modelului economic şi modelul economic de care vorbeam, cu consum fără producţie şi maşini fără şosele, este şi el intrinsec. Nu cred că se va putea ieşi din criză. Dimpotrivă, creşterea economică obţinută pe acest model produce criza. Avem mai puţină criză decât în 2004 şi în 2008. Dacă în 2011 ieşim din recesiune, creşterea economică va produce din nou criză”, a mai afirmat Ilie Şerbănescu.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90