NOR CURIER 930X122

    stroe

    Constantin Stroe: „Stăm prost la productivitatea per angajat”

    Constantin Stroe, vicepreşedinte al „Automobile Dacia”, a făcut recent o analiză a pieţei auto din România, analiză din care rezultă că avem o cifră de afaceri medie per angajat de aproape trei ori mai mică decât în Ungaria şi de peste cinci ori mai mică decât în Germania. Preşedinte al Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), Stroe crede, însă, că industria de profil are perspective de dezvoltare.

    „În România există o problemă a productivităţii per angajat. Noi stăm bine ca număr de angajaţi în industria auto, dar stăm foarte prost la productivitate. Şi cine creşte această productivitate? În primul rând, învăţământul, dar şi instalaţiile şi automatizările, care înseamnă investiţii suplimentare”, spune Constantin Stroe.

    Preşedintele ACAROM subliniază că pe partea de componente auto România are în continuare un potenţial imens încă nevalorificat, atât în partea de vest, cât şi în cea de est, potențial de valorificat după ce va fi dezvoltată infrastructura. „În primul rând, vedem o concentraţie geografică în sud, în apropiere de Dacia, la Piteşti, şi cu Ford, la Craiova, o densitate în vest, în Timişoara, Arad, şi în centrul ţării, la Sibiu, Braşov sau Cluj. Potenţialul rămâne în vest, deoarece ne uităm cât vor face de la Sebeş la Nădlac şi cât ar trebui să facă din partea de Est şi să ajungă la Sebeş. Astfel de distanţe atrag costuri logistice uriaşe. În România viteza medie comercială este de 24 km/h, reglementată prin reguli, mult mai mică decât în vestul Europei”, afirmă Constantin Stroe.

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90