EcoMoto 930×122

taxsensitivity

Tanasescu: Nu scapam de masurile lui Basescu, FMI nu va mai negocia nimic!

Reprezentantul Romaniei la F.M.I., Mihai Tanasescu, a anuntat ca, la sfarsitul lunii iunie, conducerea Fondului Monetar International (FMI) va discuta aprobarea eliberarii urmatoarei transe din imprumutul stand-by incheiat cu Romania, cu conditia aplicarii, in termen de sase saptamani a masurilor din proiectul de acord si a evidentei efectelor pe care le genereaza.

Tanasescu este sigur ca pachetul de masuri pe care Romania a decis sa le ia vor fi puse in practica si ca nu vor avea loc alte negocieri cu F.M.I.
In cazul in care Guvernul va esua in aplicarea masurilor din intelegere, a explicat Tanasescu pentru publicatia economica Money Channel, subiectul nu va fi luat in discutie in cadrul boardului, iar misiunea F.M.I. se va intoarce in Romania pentru noi evaluari si noi masuri, care ar putea lua in calcul cresterea fiscalitatii. „Pana la sfarsitul lunii iunie, in jurul datei de 27, aceste lucruri trebuie puse in practica si daca nu, nu se va discuta in board. Atunci va insemna o amanare. Si cautare de alternative: o crestere a T.V.A. sau a cotei unice cu plusuri si minusuri. (…) Este limpede ca astazi, a creste taxarea, sub forma cotei unice, sau a sistemuui progresiv este cea mai proasta solutie, dar daca aceste masuri nu vor produce efecte in sase saptamani, probabil acesta va trebui implementat.”, a declarat Tanasescu. Reprezentantul Romania la F.M.I. a adaugat ca, desi masura luata de
Guvern de scadere a salariilor si pensiilor este una dura, „fara precedent”, aceasta nu va avea efect fara alte masuri suplimentare.   {loadposition inside}

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3