EcoMoto 930×122

mihai-tanasescu

Tanasescu si perspectivele creditarii FMI

Fostul deputat de Arges al PSD Mihai Tanasescu sustine ca Romania va avea unele dificultati in a accesa tipuri noi de credite de la FMI. Nu stim insa daca ar trebui sa ne bucure sau sa ne intristeze vestea, in conditiile in care acordul deja incheiat cu Fondul ne-a adus deja atatea masuri de austeritate.

Conform spuselor reprezentantului Romaniei la Fondul Monetar International, fostul deputat de Arges al PSD Mihai Tanasescu, tara noastra nu este eligibila pentru niciunul dintre noile instrumente de creditare ale FMI. Este vorba de linia de credit flexibila sau linia de credit de tip „precautionary” (preventiva).

„Romania nu este, din pacate, eligibila pentru niciunul dintre aceste noi instrumente, pe care FMI le-a aprobat in perioada turbulenta prin care am trecut. Unul dintre ele este cel denumit Flexible Credit Line (linie de creditare flexibila – FCL).

Ea a fost gandita doar pentru tarile care au o economie puternica si au inregistrat progrese majore in consolidarea fiscala, care nu au avut vulnerabilitati foarte mari pe timpul crizei, dar care au avut nevoie de o linie de credit de asigurare, ca sa poata accede usor pe pietele de capital pentru a-si continua finantarea.

Romania nu este eligibila pentru acest tip de instrument, pentru care s-au calificat pana acum numai Polonia si Mexicul”, a spus fostul deputat argesean.

Pentru noul program, Romania va merge probabil pe un „Acord Stand-By de tip Precautionary” care presupune un program concentrat in special pe probleme privind reformele structurale si continuarea consolidarii fiscale, a mai spus Tanasescu.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3