930X122 MAIA

asigurare

TARIFE NOI PENTRU RCA

Tarife noi pentru RCA. Preţul maxim al poliţei de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto (RCA) pentru un camion cu masa peste 16 tone va fi de 7.534 lei, sub nivelul de referinţă anunţat săptămâna trecută de transportatori.

Citiți și: Tot ce știați despre RCA se schimbă!

Totodată, tariful maxim anual al unei poliţe obişnuite, pentru un autoturism cu o capacitate cilindrică între 1.201-1.400 cmc, deţinut de o persoană cu vârsta cuprinsă între 31 şi 40 de ani, va fi de 610 lei, a decis Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Tarifele au fost stabilite într-o şedinţă specială a conducerii ASF, care a avut loc luni.

Citiți și: Oficial! Acești români NU trebuie să plătească contribuția la Sănătate în 2024

ASF a stabilit, în primul rând, formula de calcul a preţurilor maxime. Astfel, tariful include „frecvenţa daunelor, dauna medie, daunele întâmplate, dar neraportate (IBNR), inflaţia daunelor şi încărcarea de siguranţă, care determină prima de risc, la care se adaugă cheltuielile de achiziţie şi administrare, fixe şi variabile, precum şi încărcarea de Bonus/Malus (15%) şi cota de profit (1%)”.

Pe baza acestei formul s-au stabilit tarifele care vor fi în vigoare timp de şase luni.

Anunţul vine după ce, săptămâna trecută, reprezentanţi ai patronatelor transportatorilor rutieri au anunţat, după o întâlnire cu conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară, că au convenit asupra unui preţ maxim pentru o poliţă RCA, în cazul unui camion cu masa de peste 16 tone, de 7.690 lei pe an.

Preţurile vor intra în vigoare abia după ce Guvernul va aproba noile tarife prin Hotărâre de Guvern.

(Sursa: Digi24)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90