Donaris 930 x 122

tichete cadou

TICHETE CADOU PENTRU SALARIAȚI – FISCUL ANUNȚĂ

Tichete cadou pentru salariați – Fiscul anunță. Cadourile, inclusiv tichetele cadou oferite de angajator salariaților și tichetele cadou oferite pentru copiii minori ai salariaților, cu ocazia Paștelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum și cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite de 8 martie salariatelor sunt neimpozabile dacă valoarea lor nu depășește 150 de lei.

Citiți și: Veste mare pentru toți bărbații!

Precizarea o face Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș.

Limita de 150 de lei se aplică separat pentru cadourile, inclusiv tichetele cadou, acordate pentru fiecare ocazie dintre cele enumerate, pentru fiecare angajat și pentru fiecare copil minor al angajatului, chiar și în cazul în care părinții lucrează la același angajator. Partea care depășeste, însă, limita de 150 de lei reprezintă venit impozabil din salarii.

Citiți și: FISCUL ARGEȘEAN: REGULI 2019 PENTRU TICHETE ȘI VOUCHERE

Valoarea tichetelor cadou luată în calcul la determinarea impozitului pe veniturile din salarii este valoarea nominală. Veniturile respective se impozitează ca venituri din salarii în luna în care acestea sunt primite.

În sensul contribuţiilor sociale obligatorii, aceste cadouri și tichete cadou nu sunt cuprinse în baza lunară de calcul a contribuţiilor de asigurări sociale dacă valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte, cu fiecare ocazie dintre cele de mai sus, nu depășește 150 de lei. În schimb, partea care depășește limita de 150 de lei reprezintă venit din salarii și se cuprinde în baza de calcul al contribuțiilor sociale obligatorii.

În sensul impozitului pe profit, toate acestea se încadrează în categoria cheltuielilor sociale care sunt deductibile limitat la determinarea profitului impozabil în limita unei cote de până la 5% aplicată asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului.

Tichetele cadou ALTELE decât cele acordate cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase sau cu ocazia zilei de 8 martie sunt considerate avantaje şi se iau in calcul la stabilirea impozitului pe venitul din salarii, dar nu intră în baza lunară de calcul al contribuţiilor sociale obligatorii.

Persoanele fizice beneficiare de tichete cadou nu datorează contribuţia de asigurări sociale. (Foto: mediafax.ro)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3