New Profesional Consult 930 x 122

Arges

oltchim

Următorul target pentru Oltchim: trecerea pe profit

Andrei Gerea, ministrul Economiei, a fost astăzi la Oltchim, în Vâlcea. Ministrul s-a întâlnit cu managementul companiei, administratorii judiciari, administratorul special, cu liderii sindicali și reprezentanți ai administrației județene din Vâlcea și Argeș.

Citiți și: Zi de sărbătoare marcată de accidente multiple. Încă unul, acum, în Argeș

Din partea Argeșului, județ interesat în privatizarea la pachet a Oltchimului cu Arpechim Pitești, au participat prefectul Cristian Soare și Constantin Polexe, vicepreședinte al Consiliului Județean. Vâlcea a fost reprezentată de președintele Consiliului Județean, Ion Cîlea.

Gerea i-a informat pe cei prezenți despre discuțiile din ultima vreme pe care le-a avut cu oficiali din Austria, Germania, China și Azerbaidjan pe tema privatizării combinatului. Pe de altă parte, ministrul Economiei a anunțat că planul de reorganizare a Oltchimului va fi gata până la sfârșitul lunii ianuarie a anului viitor. La rândul ei, conducerea de la Oltchim a informat că unitatea a ajuns la o capacitate de producție în funcțiune de 24%, reușindu-se astfel contractarea producției pentru tot anul 2014. Targetul este acum ca Oltchim să urce la 37% capacitatea de producție în funcțiune. Este procentul care i-ar asigura combinatului profitabilitatea. În plus, se dorește ca într-un timp scurt să fie repusă în funcțiune încă o unitate de producție.

Citiți și: Miraculos! Cum au scăpat 2 persoane după ce s-au răsturnat cu mașina

Administratorii judiciari au anunțat că selecția potențialilor investitori interesați să cumpere Oltchimul va fi făcută până la jumătatea lunii februarie a anului viitor.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3