930 x122 grota rece

bani_numaratoare

Venit salarial mediu, in crestere in Arges

Criza economica si financiara a facut ravagii si in Arges dar, cu toate acestea, venitul salarial mediu in judet a crescut. Desi pare paradoxal, in conditiile in care toti agentii economici au facut restructurari si si-au redimensionat inclusiv bugetele cu salariile angatilor, exista unele explicatii pertinente pentru acest fenomen.

O analiza a Directiei Judetene de Statistica Arges arata ca salariul mediu net in judetul Arges a crescut in luna februarie fata de luna ianuarie, la fel si salariul mediu brut. Astfel, castigul salarial mediu brut a fost de 1 757 de lei, cu 2,7% mai mult decat in ianuarie, in vreme ce salariul mediu net s-a cifrat la 1 279 de lei, cu 1,9% mai mult decat in ianuarie.

Cresterea a fost sustinuta de realizarile din sectoarele industrie si constructii (5,4%), agricultura si servicii anexe (0,5%). In sectorul serviciilor, castigul salarial a scazut cu 1,9%.

Unele premii ocazionale (cum ar fi al 13-lea salariu) au condus la cresterile mentionate, la acest factor adaugandu-se, din pacate, si disponibilizarea personalului cu salarii mici in multe domenii de activitate.

Cu toate acestea, media salariilor din Arges este cu aproape 10% mai mica decat media nationala a castigurilor salariale. Tendinta pentru urmatoarea perioada este de stabilizare a veniturilor dupa ce acestea au inregistrat o contractie puternica.

{loadposition inside}

 

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3