Donaris 930 x 122

supradoză

Elevă de 16 ani, gest șocant la școală!

O elevă de 16 ani a recurs la un gest extrem în timp ce se afla la școală. Acesta ar fi luat o supradoză de medicamente, apoi a leșinat în clasă.

Evenimentul a avut loc într-o unitate de învățământ din Vaslui.

Asistenta medicală a sunat la 112, iar fata a fost transportată de urgență la spital.

Din fericire, medicii au reușit să o salveze pe adolescentă.

Potrivit relatărilor colegilor, fata era supărată pentru că părinții îi luaseră telefonul, ca să o pedepsească, notează publicația Vremea Nouă.  Acesta ar fi motivul pentru care a recurs la gestul extrem.

Speriați, colegii au chemat-o pe asistenta medicală din cadrul cabinetului școlar, iar aceasta a sunat la 112. La fața locului a sosit o ambulanță SMURD, care a transportat-o de urgență pe fată la Spitalul Județean Vaslui.

La UPU, cadrele medicale au reușit să o stabilizeze.

Adolescenta este elevă a Liceului “Ion Mincu” și a fost diagnosticată cu CES (n.r. Cerințe Educaționale Speciale).

„Într-adevăr, este înscrisă la DGASPC ca fiind un copil cu CES, face terapie, iar tratamentul i-a fost prescris de medici, dar nu știu să vă zic dacă a luat doar doza recomandată sau a luat o supradoză, colegii fetei spun și una, și alta. Din câte am înțeles, atunci când își lua medicamentele, trebuia să se liniștească. Tratamentul o calma.

Avea și momente în care intra ușor în conflict cu colegii, dar și momente în care se înțelegea cu ei. Sunt tulburări de comportament specifice copiilor cu cerințe educaționale speciale, uneori sunt liniștiți, iar alteori pot deveni agresivi”, a declarat profesorul Pavel Toma, purtătorul de cuvânt al Liceului “Ion Mincu” Vaslui, pentru sursa citată.

Foto descriptiv: Europa FM

555 X 222 CAPRA

Comentarii

New Profesional Consult 570×90