Donaris 930 x 122

Consiliul Național al Elevilor

Elevii cer să nu fie exmatriculați!

Consiliul Național al Elevilor cere eliminarea amendamentului privind exmatricularea elevilor din proiectul legii Educației, aflat în dezbatere, potrivit unui comunicat de presă transmis către edupedu.ro. Măsura este catalogată ca fiind ”alarmată” de către reprezentanții elevilor.

Citiți și: Răsturnare de situație! Elevii vor putea fi exmatriculați!

Incidentele grave din ultima perioadă care au avut loc în școli sunt cele care au schimbat proiectul de act normativ, fiind introdusă și posibilitatea exmatriculării.

Astfel, una dintre măsurile împotriva elevilor agresori este exmatricularea, însă cu drept de reînmatriculare.

Cel mai grav incident este cel produs la Liceul Ion Creangă din București, acolo unde o profesoară a fost atacată cu un cuțit în timpul orelor de către un elev. Subiectul pe larg – AICI 

Cu toate acestea, exmatricularea ar putea duce la creșterea absenteismului, susține Consiliul Național al Elevilor.

„Exmatricularea elevilor, pe lângă neconstituționalitate, mai înseamnă și o dezamăgire pedagogică a sistemului de învățământ din România, în special în contextul ratei crescute de abandon școlar din ultimii ani.

Dincolo de cadrul legal, trebuie menționată și realitatea din sălile de clasă și impactul real pe care exmatricularea îl are asupra asigurării siguranței și a bunei desfășurări a oricărui proces instructiv-educativ.

Orice elev are nevoie de mentorat, îndrumare, consiliere, sprijin, aspecte de care acesta poate beneficia doar prin frecventarea orelor de curs. Exmatricularea pe perioade de câteva zile, la fel cum a fost propus, ar însemna, de asemenea, o creștere substanțială a absenteismului.”, transmite Consiliul Național al Elevilor, citat de edupedu.ro.

De asemenea, reprezentanții elevilor consideră că situațiile de violență din școli ar trebui să fie cercetate din punct de vedere psihoeducațional și social, o măsură propusă în acest sens fiind posibilitatea de consiliere a elevilor fără acordul părinților.

Foto principal: arhivă ePitești.ro/ descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90