New Profesional Consult 930 x 122

consiliul elevilor

Elevii din anii terminali ar putea merge la școală și în scenariul roșu

Elevii din anii terminali ar putea merge la școală și în scenariul roșu.

Citiți și: Vestea momentului despre Evaluarea Națională!

Ministerul Educației, Sorin Câmpeanu a declarat că se gândește la posibilitatea ca elevii claselor a-VIII-a și a- IX-a să meargă fizic la școală, indiferent de scenariu. Această propunere vine în urma creșterii numărului de cazuri de coronavirus în școli. El a subliniat faptul că examenele naționale sunt definitorii pentru viitorul elevilor. Până în prezent aproximativ 500 de clase au activitatea suspendată.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în rândul angajaților. Consiliul Național al Elevilor respinge această idee:

„ Aducem în vedere faptul că există mii de familii formate din persoane cu boli cronice și alte comorbidități și chiar elevi aflaţi în ani terminali cu un risc de infectare crescut. Astfel, considerăm iresponsabilă o eventuală decizie în care aceştia să fie obligaţi să continue şcoala în format fizic indiferent de scenariul de funcţionare, pentru că ar expune mii de familii la posibilitatea infectării cu COVID-19.”

(Foto: descriptiv)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90