930 x122 grota rece

emag

eMag, amendat pentru practicile ilegale de Black Friday

eMag, unul dintre cei mai mari retaileri din România, a fost amendat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) cu suma de 50.000 de lei, deoarece nu ar fi respectat prevederile legale în ceea ce privește comerțul online, în timpul campaniei Black Friday de anul acesta.

Citiți și: Cadoul de primăvară perfect pentru doamnele pasionate de lucrul manual

Comandamentul Special Black Friday, structura creată în acest an de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a controlat platforma operatorului economic Dante International SA (www.emag.ro), prin accesarea site-ului, pentru verificarea respectării prevederilor legale la comerţul online (reduceri, promoţii).

Abaterile constatate de comisarii ANPC au fost următoarele:

Citiți și: Secretul amenajării bucătăriei: unde plasezi aragazul?

– Pe pagina de prezentarea a produselor, lângă preţul de referinţă („preţul tăiat”) la care se aplică reducerea, prin apropierea cursorului mouse-ului de litera (i) apare mesajul: „Preţul tăiat este cel mai mic preţ la care a fost vândut produsul în ultimele 30 de zile”, neexistând nicio altă informaţie care să prezinte durata promoţiei (reducerii), respectiv data de început a acesteia.

– Din analiza documentaţiei prezentate de operatorul economic privind evoluţia preţurilor, în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de aplicarea reducerii, pentru produsele verificate, coroborat cu constatările de mai sus, a rezultat faptul că omiterea informaţiei privind data aplicării reducerii este de natură să creeze confuzie şi dificultate în verificarea celui mai mic preţ la care sunt vândute produsele, în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de aplicarea reducerii.

Pe lângă amenda de 50.000 lei, comisarii ANPC au propus dispunerea măsurii de încetare a practicii comerciale incorecte a operatorului economic.

„CLIENȚII NU AU FOST AFECTAȚI”

Compania eMag anunță, într-un comunicat de presă, faptul că aspectele sesizate de ANPC privind afișarea perioadei campaniei au fost rezolvate, iar clienții nu au fost afectați.

S-au pus la dispoziția autorităților în mod transparent informațiile necesare privind organizarea campaniilor promoționale. De asemenea, ANPC a verificat zeci de prețuri din cadrul campaniei Black Friday dar și din alte promoții și nu a constatat nicio abatere privind aplicarea reducerii conform legii, la cel mai mic preț din ultimele 30 de zile. 

În plus, ca o dovadă suplimentară de transparență, am construit un ghid de marcaje și caracteristici ale produselor, care este public și poate fi accesat de oricine pe pagina noastră de informații, sau printr-o simplă căutare pe eMAG: https://www.emag.ro/info/ghid-de-marcaje-produse-si-preturi . Considerăm că eforturile autorităților de a susține transparența informațiilor sunt în interesul clienților și au rolul de a crește încrederea acestora în comercianți,” a transmis eMag.

Foto descriptiv: iDevice.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Kis Ziltan spune:

    Smenda este mult prea mica pentru comertul inselator ce practica.Se stie ca in spatele emag stau politicieni total corupti din SPARLAMENT.Ca o contributie la amenda din partea mea chiar daca am comandat un produs cu plata ramburs nu voi ridica produsul anul aceasta fiind al 2 lea an cand nu am cumparat nimic de Black Friday.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3