SMART KIDS 930X122

gratuitate transport școlar

Este oficial! Transport gratuit la școală pentru elevi

Elevii din învățământul primar vor beneficia de transport gratuit la școală, începând din prima zi a anului școlar 2022-2023.

Astăzi, 12 octombrie, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea iniţiată de deputatul PNL Robert Sighiartău care prevede introducerea de curse şcolare în oraşe şi municipii, transportul elevilor urmând a fi decontat de la bugetul de stat.

Conform proiectului care a devenit lege, în municipii şi oraşe, elevii din învăţământul primar care frecventează cursurile unei unităţi de învăţământ de stat, particulare şi confesionale autorizate/acreditate pot beneficia de transport specializat de tipul curse şcolare, pentru transportul de la/până la unitatea de învăţământ.

Prevederile vor intra în vigoare începând cu prima zi a anului şcolar 2022 – 2023, iar acoperirea cheltuielilor pentru transportul specializat se asigură din bugetul de stat, prin transfer, către unităţile administrativ-teritoriale.

Foto descriptiv: Viata Libera

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3