Donaris 930 x 122

curtea de arges

Eveniment istoric la Curtea de Argeș

Eveniment istoric la Curtea de Argeș. Principele Regent Nicolae, al doilea fiu al Regelui Ferdinand și al Reginei Maria, va fi reînhumat vineri, 29 martie 2024, în orașul regal. Anunțul a fost făcut pe Facebook, în această dimineață, de familia regală a României.

Citiți și: Pitești. N-ai să crezi așa ceva! Pentru ce s-au dat amenzi în localuri

Sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale principelui Nicolae al României va fi reînhumat în cadrul unei ceremonii religioase şi militare în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș.

Ceremonia va fi oficializată de către Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului.

Citiți și: Argeș. Pericol de explozie! A intrat cu mașina în țeava de gaze

Eveniment istoric la Curtea de Argeș – Mesajul Familiei Regale a României:

„Șeful Casei Majestății Sale Custodele Coroanei are onoarea de a anunța decizia Majestatii Sale Margareta de a repatria osemintele Principelui Regent Nicolae al României. Cel de-al doilea fiu al Regelui Ferdinand și al Reginei Maria va odihni, alături de soția sa Ioana, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș.

Cu binecuvântarea Preafericitului Patriarh Daniel, Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului va oficia ceremonia de reînhumare vineri, 29 martie 2024, la ora 12.00. Principele Regent Nicolae își va dormi somnul de veci lângă fratele său mai mare, Regele Carol al II-lea, în Pridvorul Noii Catedrale.

Biroul de Presă va face public programul ceremoniei de reînhumare în ziua de 27 martie 2024.”

Principele Nicolae al României s-a născut la Sinaia, la 5/18 august 1903. Acesta a murit la 9 iulie 1978, la Madrid și a fost înmormântat la Lausanne, în Elveţia.

Foto: Basilica

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3