930×122 CAPRA 5

    albota_celula

    EXCLUSIV! Medic politician din Argeș, găsit incompatibil de ANI!

    Agenția Națională de Integritate a găsit o nouă incompatibilitate în Argeș. De această dată în lumea medicală.

    Este vorba de doctorul Dan Gabriel Popa. ANI precizează că Popa s-a aflat în incompatibilitate în perioada 12 noiembrie 2010-11 ianuarie 2013. Potrivit Agenției, în perioada respectivă Dan Gabriel Popa a ocupat simultan funcția de manager general al Serviciului Județean de Ambulanță Argeș și funcția de medic titular în cadrul cabinetului de medic de familie pe care îl deține. „Astfel, Popa Dan Gabriel a încălcat dispozițiile art. 111, alin. (15), lit. a) din legea nr. 95/2006, potrivit cărora funcția de manager este incompatibilă cu […] deţinerea de orice alte funcţii salarizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical desfăşurate în aceeaşi unitate sanitară […]”, spune Agenția Națională de Integritate.

    ANI mai precizează că Popa a fost informat asupra rezultatului evaluării făcută de inspectorii de integritate. Dan Gabriel Popa are posibilitatea să conteste rezultatul în justiție. Dacă nu o va face sau dacă justiția va confirma concluzia ANI, Popa, conform legii, nu va mai putea ocupa o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani.

    În prezent, Dan Gabriel Popa, care profesează în continuare ca medic de familie, nu mai este manager general al Serviciului Județean de Ambulanță Argeș. El este și politician, fiind membru al PDL Argeș.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3