NOR CURIER 930X122

bratianu

Exclusiv. ,,Nava-amiral” – Colegiul „Brătianu”, gazda unui eveniment de elită

Exclusiv. ,Nava-amiral a învățământului argeșean, Colegiul „Brătianu” gazda unui eveniment de elită

Citiți și: „Generalul” Tudosoiu, luat la „rost” de un elev de la „Brătianu”/ „Ce este un inspector?”

Colegiul Național ,,Ion C. Brătianu” din Pitești a fost ieri gazda unei conferințe captivantă și deosebit de importantă.

În cadrul întâlnirii a fost analizată una dintre cele mai presante întrebări ale timpurilor noastre: cum pregătim copiii pentru viitor?

Citiți și: Exclusiv. El este profesorul de la ,,Brătianu” care a scandalizat un oraș!

Conferința, susținută de Simona Ciff, psiholog, psihoterapeut și doctor în științele educației, a fost un eveniment de amploare ce a atras atenția cadrelor didactice, părinților, reprezentanților DGASPC Argeș și Inspectoratului Școlar Județean Argeș, alături de inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu.

Temele abordate au fost variate și profunde, pornind de la premisa că optimizând contextele, putem îmbunătăți comportamentele elevilor.

Simona Ciff a subliniat importanța asumării responsabilității pentru propriile emoții și comportamente.

Psihologul a evidențiat că asumarea conduce la creșterea autonomiei și a calității vieții.

Conferința s-a desfășurat într-o manieră experiențială, plină de spontaneitate, bazată pe fundalul documentat științific al viziunii cognitive comportamentale.

De asemenea, a fost evidențiat faptul că fiecare individ are o valoare intrinsecă, iar comportamentele sale pot fi îmbunătățite.

Simona Ciff a subliniat că un parenting eficient presupune investiția în susținerea punctelor forte ale copiilor.

Și nu doar concentrarea asupra aspectelor ce necesită îmbunătățire.

Cadrele didactice au fost încurajate să participe activ la discuții privind particularitățile psihologice ale copiilor și adolescenților din ziua de azi.

Simona Ciff a subliniat ideea conform căreia fiecare individ este unic, iar metodele de lucru ar trebui să fie individualizate, axate pe conștientizare, asumarea responsabilității și dezvoltarea alternativelor, evitându-se o focalizare exclusivă pe latura punitivă.

Conferința de la Colegiul Național „Ion C. Brătianu” din Pitești a concentrat esența dezvoltării personale, creând pentru participanți un spațiu de reflecție și învățare a unor strategii și abordări inovatoare în educație și parenting.

Exclusiv. ,,Nava-amiral” a învățământului argeșean, Colegiul „Brătianu” gazda unui eveniment de elită

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3