New Profesional Consult 930 x 122

înmatricularea cu 3 cifre

Exclusiv. Numere la mașini cu 3 cifre în toată țara? Răspuns OFICIAL!

Exclusiv. Numere la mașini cu 3 cifre în toată țara? Răspuns OFICIAL!

De ce nu se eliberează plăcuțe de înmatriculare cu trei cifre și în județul Argeș?

După cum știți, pentru autoturismele din Capitală sunt atribuite numere de înmatriculare formate din trei cifre din anul 2009. Acest sistem este implementat doar în București.

De-a lungul timpului, hotărârea a creat numeroase nemulțumiri în rândul șoferilor din toată țara fiind catalogată drept discriminare.

Serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatricularea autovehiculelor se află în subordinea Instituției Prefectului, astfel că ePitești a luat legătura cu prefectul județului Argeș, Radu Perianu, pentru a ne oferi o explicație legală în ceea ce privește motivul pentru care eliberarea plăcuțelor de înmatriculare cu trei cifre nu este posibilă și în județul nostru, respectiv alte județe.

„Dimensiunile plăcuțelor de înmatriculare fac imposibilă folosirea unei combinații de 3 cifre”

„La momentul actual nu pot fi eliberate plăcuțe de înmatriculare care să aibă numărul de ordine compus din 3 cifre. După cum știți, atunci când un autovehicul este înmatriculat, primește un număr compus din indicativul județului, AG în cazul nostru, plus numărul de ordine format din cifre arabe și o combinație de trei litere, obligatoriu caractere latine scrise cu majuscule.

Numerele de înmatriculare pot fi atribuite la rând sau poate fi o combinație preferențială dacă proprietarul solicită acest lucru și achită și taxele necesare.

Modul în care arată plăcuțele de înmatriculare este stabilit prin lege. Respectiv, indicativele județelor, cifrele care alcătuiesc numărul de ordine, formele, dimensiunile, culorile, chiar și fondul plăcuțelor și înscrisurilor aplicate, condițiile de calitate se regăsesc în Ordinul MAI nr. 1501 din 13 noiembrie 2006 privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii și eliberarea autorizației de circulație provizorie sau pentru probe a vehiculelor. Prin excepție de la aceste prevederi, alcătuirea numărului de ordine poate fi modificată doar cu aprobarea ministrului afacerilor interne.

„Trebuie să fie modificată toată legislația”

Plăcuțele de înmatriculare au anumite dimensiuni între caractere stabilite prin Standardul 13078/14.12.2015. La acest moment, tocmai aceste dimensiuni fac imposibilă folosirea unei combinații de 3 cifre pentru numărul de ordine. În București a fost posibil pentru că indicativul are o singură literă, B, față de celelalte județe care au indicativul format din 2 litere, AG, VL, HD, etc.

Ca o concluzie, pentru a modifica formatul numărului de ordine de la 2 cifre la 3 cifre este nevoie de o analiză pentru a stabili dacă este necesar acest lucru la nivel național, iar apoi, prin ordin de ministru să fie modificată toată legislația care stă la baza confecționării plăcuțelor de înmatriculare.

Serviciul Atelier Confecționare Plăcuțe de Înmatriculare funcționează în cadrul Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări București și vă puteți adresa pentru mai multe informații dacă veți considera necesar”, a declarat Radu Perianu, în exclusivitate pentru ePitești.ro.

Sursă foto principal: cancan.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90