930 x122 grota rece

casa nae dumitrescu pitesti

Oficial: Primăria cheltuie 1 milion € pentru fostul sediu PD-L

Update, 14 iulie, ora 15.31:

Citiți și: Un imobil din Piteşti naşte controverse. „S-a produs o eroare. Aceasta este Casa Nae Dumitrescu”

Oficial! Primăria cumpără fostul sediu PD-L cu un milion de euro. Proiectul s-a votat în urmă cu puțin timp, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Pitești.

Știrea inițială, 12 iulie, ora 09.00 – Exclusiv. Pitești: Primăria cumpără fostul sediu PD-L cu fabuloasa sumă de 1 milion €

Pe ordinea de zi a ședinței lunare a Consiliului Local Pitești, care va avea loc joi, 14 iulie, se află o hotărâre „privind însușirea procesului verbal de negociere și aprobare a cumpărării imobilului monument istoric, situat în municipiul Pitești, bulevardul Republicii, nr. 58.”

Concret, este vorba despre casa monument istoric ”Nae Dumitrescu”, unde în trecut a funcționat sediul PD-L.

Reamintim că, inițial imobilul a fost scos la vânzare la un preț record – 1.000.000 de euro.

În ședința Consiliului Local din luna mai s-a decis instituirea unei comisii de negociere pentru prețul de achiziție al imobilului. Din această comisie au făcut parte consilierii locali Sorin Apostoliceanu (foto jos) și Tiberiu Irimia de la PNL și Radu Bănică de la PSD.

În urma negocierilor, prețul a rămas intact. Primăria va cumpăra fostul sediu PD-L  cu suma 1.000.000 de euro.

„NU AU VRUT SĂ CEDEZE NICIUN EURO”

„Am făcut parte din comisia de negociere, am purtat discuțiile cu o doamnă avocat împuternicită de proprietari, însă nu au vrut să cedeze niciun euro deoarece aveau deja o ofertă fermă de cumpărare de la o altă persoană.

Deoarece suprafața și poziția terenului acestei case sunt foarte importante am considerat necesar să îmi exprim opțiunea de a plăti prețul cerut iar colegii din comisie au fost de acord.

Joi în Consiliul Local este pe ordinea de zi un proiect de hotărâre pentru însușirea procesului verbal de negociere a prețului și aprobarea cumpărării acestui imobil și sper ca și colegii mei să fie de acord.

În continuare îmi doresc să cumpărăm și casa Bobancu, o casă cu o deosebită importanță istorică, să sperăm că proprietarii vor mai diminua prețul și vom putea să achiziționăm și acel imobil”, a declarat Sorin Apostoliceanu, în exclusivitate pentru ePitești.ro.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

7 comentarii

  • Constantin spune:

    Străzile sunt pline de gropi, balamuc în trafic,etc iar ei cumpăra ruine…

  • Ionuț spune:

    Cu un milion de euro cred că se putea realiza mai multe pentru cetățenii orașului ,un parc industrial sau mai multe locuri de joacă. Ce dacă casa era cumpărată de altcineva,oricum nu se putea demola fiind monument istoric !

  • Geo spune:

    Atâta timp ca nu scot ei din buzunar aceasta suma,nu contează prețul,prostimea plătește,asta înseamnă să fii smecher în România.

  • bubu spune:

    Macar sa faca o parcare supraetajata, ceva, acolo. Altfel nu se merita cumparata ruina asta.

  • Angela Bucurescu spune:

    Care este scopul acestei achiziții?Înainte să investești această sumă uriașă cred că este necesar să informați dacă prin folosinta acestui imobil se va obține un venit care să depășească cheltuiala.Există o evaluare în acest caz?
    Cred că nu este necesar doar sa mai adăugăm la inventar încă un spațiu care doar să creeze cheltuieli.

  • Stelian Anghel spune:

    Unde este bugetarea participativa cand ai nevoie de ea? probabil ar trebui facut un „referendum” cand e vb de alocarea unei sume importante de bani cu scopul de a „investii” in boom-uri imobiliare cu dedicatie.

    Acum cumpara fostul sediu PD-L maine cumpara cladirea de pe Sf. Vineri ca doar au cazut la pace si uite asa vor cumpara toate ruinele pe bani multi.

  • Joe Negut spune:

    Aceasta clădire a fost sediul rectoratului institutului de Învățământ Pitești. Are o valoare istorica într-un oraș în care s au distrus urmele orașului de negustori sa lase loc la clădiri cu arhitectura cenușie comunista. Foarte bine!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3