New Profesional Consult 930 x 122

cutremur

EXERCIȚIU: PLAN ROȘU DE INTERVENȚIE ÎN ARGEȘ

Exercițiu: Plan Roșu de Intervenție în Argeș. Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș a desfășurat astăzi un exercițiu, scenariul constând în intervenția autorităților în urma producerii unui cutremur puternic în orașul Topoloveni și localitățile limitrofe.

Citiți și: Pitești. Toate forțele de ordine ies în stradă!

S-au testat capacitatea de răspuns la o astfel de situație și modul de cooperare interinstituțional al structurilor cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență, precum și activarea Planului Roșu de Intervenție al județului Argeș.

Au fost derulate mai multe scenarii care au urmărit evacuarea a 450 de persoane surprinse de seism în interiorul a două licee, un azil de bătrâni (de aici victimele au fost transportate într-o tabără de sinistrați), o construcție dezafectată (acolo unde victimele au rămas blocate într-o cameră de la etajul 1) și Casa de Cultură Topoloveni (unde de pe terasa clădirii au fost salvate 5 persoane care prezentau atac de panică, iar din interior alte 20 de victime cu leziuni multiple).

Citiți și: Din nou cutremur în țară!

De asemenea, a fost simulat un scenariu de stingere a unui incendiu izbucnit la un rezervor de combustibil de la o stație de alimentare cu carburanți (benzinăria Mol).

La eveniment au participat peste 30 de autospeciale și mai bine de 140 de cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeș, ale Poliției, Jandarmeriei și Inspectoratului Școlar, ale Ministerului Apărării Naționale, Serviciului de Ambulanţă Judeţean și ale UPU SMURD, precum și membri ai Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență din Topoloveni și comunele Călinești, Leordeni și Priboieni, voluntari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Județean și echipaje ale Distrigaz Sud și Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea. (Sursă foto: ISU Argeș)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90