930×122 CAPRA 5

centrul cultural pitești

Expoziție inedită la Muzeul Județean Argeș

Centrul Cultural Pitești, Muzeul Județean Argeș și Clubul Româno-Arab de Cultură și Presă organizează Expoziția de Broderie din Palestina și România, la Muzeul Județean Argeș, în perioada 7 noiembrie – 7 decembrie 2022.

Citiți și: Dezbatere importantă la Centrul Cultural Pitești

Evenimentul are loc sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Statului Palestina în România, reprezentată de Excelența Sa Issam Masalha, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Statului Palestina în România.

Vernisajul expoziției se va desfășura luni, 7 noiembrie, de la ora 12.00, în Foaierul Amfiteatru al Muzeului Județean Argeș.

Citiți și: Petrecerea continuă! Show de senzație în Lunca Argeșului

Vă invităm la inaugurarea primei expoziții de broderie din Palestina și România, pentru a descoperi ceea ce avem în comun în patrimoniul nostru cultural.

Broderia palestiniană este una dintre tradițiile populare palestiniene moștenite de-a lungul generațiilor care s-a dezvoltat odată cu trecerea timpului și a devenit o sursă de trai pentru un grup mare de femei din Palestina.

Femeile palestiniene, în special cele din mediul rural, s-au remarcat prin stăpânirea artei broderiei, folosind-o în multe domenii ale vieții: pentru a-și împodobi casa, vestimentația și propriile ustensile.

Despre broderia palestiniană, recunoscută de UNESCO, va susține o prelegere prof. univ. dr. George Grigore, coordonatorul Departamentului de Limbă și Literatură Arabă din cadrul Universității București”, precizează jurnalistul Ahmed Jaber, fondatorul și purtătorul de cuvânt al Clubului Româno-Arab de Cultură și Presă.

Foto principal: Arhivă ePitești/ Descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90