930×122 CAPRA 5

Arges

EXPOZIŢII ŞI FILME ETNOGRFAFICE LA BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ ARGEŞ. VEZI PROGRAMUL!

Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș derulează în cadrul Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului un program de manifestări culturale, menite să revitalizeze interesul pentru folclor.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Programul include o expoziție de carte etnografică și monografică numită „Argeș și Muscel – tradiție și contemporaneitate”, din colecțiile Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș. Expoziția este organizată în perioada 11-31 august în holul Bibliotecii, iar vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 20 august, la ora 12.

De interes sunt şi „Zilele filmului etnografic” (20-22 august), în care va avea loc difuzarea următoarelor filme etnografice: miercuri, 20 august, ora 13 – „Elena și Gheorghe Mateescu: Mereu aproape de tradiție” (40 de minute), „Elena Nencov și păpușile sale” (30 minute), „Viața la stână” (50 minute); joi, 21 august, ora 13 – „Ion Rodoș și Ion Arsene, artiști ai lemnului” (1 oră), „Dan Gherasimescu: Omul pasăre al românilor”; vineri, 22 august, ora 13 – „Nunta din Galeșu Argeșului la Muzeul Golești” (1 oră şi 40 de minute).

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

Un moment aparte va fi festivitatea de premiere a concursului „Cel mai frumos argeșean/Cea mai frumoasă argeșeancă în costum popula”r și a celor mai reprezentativi artiști populari ai Argeșului, în cadrul spectacolului-concurs care va avea loc joi, 21 august, de la ora 10, pe esplanada Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3