New Profesional Consult 930 x 122

adient

Fabrică gigant anunță restructurări majore

Fabrică gigant anunță restructurări majore

Adient plc., un producător de scaune auto care operează și în România, a declarat luni că va restructura activitățile sale europene.

Asta arată datele transmise de economedia.ro.

Procesul include eliminarea unor posturi și relocarea activităților spre țările cu costuri mai reduse ale forței de muncă.

Scopul este de a reduce cheltuielile, potrivit publicației menționate, care citează date Reuters și preluate de Agerpres.

Detaliile privind numărul de angajați afectați sau țările către care vor fi mutați nu au fost specificate.

În septembrie 2023, Adient număra peste 70.000 de angajați global, cu aproximativ 72% dintre aceștia lucrând în regiunea Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA).

Prezentă în România din anul 2000, Adient are peste 5.800 de angajați.

Deține șase unități de producție în țară: Jimbolia (armături metalice și mecanisme), Craiova (scaune pentru Ford), Poiana Lacului (spumă poliuretanică), Bradu (scaune pentru Dacia și armături metalice), Ploiești și Pitești (tapițerii pentru Mercedes și BMW).

Compania are un total de 75.000 de angajați în 31 de țări și peste 200 de unități de producție și asamblare la nivel mondial.

Producătorii europeni de automobile se confruntă cu probleme multiple.

Fabrică gigant anunță restructurări majore

Inclusiv cererea în scădere cauzată de majorarea costurilor împrumuturilor, concurența puternică din partea producătorilor chinezi.

Dar și creșterea costurilor de producție care afectează marjele de profit.

Adient furnizează scaune auto pentru principalii constructori de automobile europeni.

Îi regăsim pe: Stellantis, Renault, BMW, Mercedes Benz și Volkswagen.

Furnizează și pentru giganții americani Ford și General Motors.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90