SMART KIDS 930X122

zile libere pentru parinti

Familiile monoparentale pot beneficia de zile libere dacă cursurile școlare se suspendă

Un nou proiect de lege care prevede ca familiile monoparentale să beneficieze de zile libere pentru supravegherea copiilor în cazul suspendării sau limitării cursurilor școlare a fost adoptat astăzi de Camera Deputaților.

Citiți și: E oficial! O nouă lege pentru părinți, promulgată!

De fapt, proiectul de lege a adus modificări Ordonanței de urgență a Guvernului nr 182/2020 referitoare la acordarea unor zile libere pentru părinți în scopul supravegherii copiilor, atunci când nu sunt prezenți fizic la ore.

Acum, în această categorie au fost incluse și familiile monoparentale.

Condițiile în care părinții pot beneficia de aceste zile libere sunt următoarele:

a) au copii cu vârsta de până la 12 ani sau au copii cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani, înscrişi în cadrul unei unităţi de învăţământ sau de educaţie timpurie antepreşcolară;

b) celălalt părinte nu beneficiază, la rândul său, de zile libere sau, după caz, părintele care solicită acordarea de zile libere, se află într-una dintre situaţiile prevăzute la art.3 din Legea nr.277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei

De asemenea, atât familiile monoparentale cât și părinții care își desfășoară activitatea într-unul din domeniile sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională, penitenciare și unități sanitare publice pot alege între acordarea de zile libere sau majorarea salarială suplimentară.

În cazul în care ambii părinți își desfășoară activitatea în unul dintre domeniile menționate anterior, doar unul dintre ei poate beneficia de zilele libere sau majorare salarială.

(Sursă foto: mamisicopilul.ro)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3