930 x122 grota rece

araxy negoșanu

Fanfara Argeșului cere demisia lui Araxy Negoșanu

Fanfara Argeșului cere demisia lui Araxy Negoșanu. Ape tulburi la Centrul Cultural Județean Argeș, condus de către Araxy Negoșanu, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Argeș. În contextul reorganizării activității Fanfarei Argeșul și, implict, reducerea remunerațiilor pentru membrii acesteia, conducera Fanfarei îi cere demisia lui Araxy Negoșanu.

Citiți și: VIDEO: SPECTACOL DE FANFARĂ ÎN PĂDUREA TRIVALE. PROMENADA DINAINTEA FURTUNII DE COVID

Începând cu data de 1 februarie, fanfara „Argesul”, parte a Centrului Cultural Județean Argeș, nu a fost de acord cu plata pe eveniment, fapt pentru care și-a întrerupt activitatea – a declarat doamna culturii argeșene Araxy Negoșanu. Și ne mai spune că a avut chiar bucuria că instrumentiștii și dansatorii colaboratori de la Doina Argesului și Divertisment au acceptat plata de 500 lei și că pe lunile februarie și martie să nu fie remunerați.

Citiți și: O NOUĂ SECȚIE DE DIVERTISMENT ÎN PITEȘTI

Stimată doamnă manager Araxy Negosanu, încă nu avem un buget aprobat și… fanfara si-a aratat disponibilitatea ca lunile februarie și martie să presteze servicii fără nicio pretenție financiară, urmând ca de la 1 aprilie să incheie contract, însă nu ați dorit și ați dat dispozitie repede să predăm ținuta și instrumentele. Ar fi de bun simț ca în condițiile în care fanfara nu mai funcționează la CCJ să vă abțineți să ne mai nominalizați prin presă. Observăm că vă place ca tot timpul să arătați cu degetul către onorariile instrumentistilor fanfarei.

Vă cerem încă odată să raspundeți public: un instrumentist de la fanfară primea un onorariu de aprox 2.000 de lei; cât primeau ceilalți instrumentiști colaboratori de la Doina Argesului ? Ce onorarii aveau colaboratorii de la secția Divertisment ? Cu cât i-ați plătit pe Ionuț Dolănescu, Mioara Velicu, Fuego în spectacol din toamna 2020, când aveam restricție public 30% ? Cum s-au făcut angajările la CCJ (artiști, jurist, încercarea cu șoferul) și exemplele pot continua? LUATI MÂNA DE PE FANFARĂ !!!

Avem o activitate de 15 ani de când am fost preluați, sprijiniți și apreciati de Consiliul Județean Argeș și cred că ne-am făcut datoria. Împreună cu administrația locală, cu mass media cu alte organizații, cu publicul, participăm la toate evenimentele în aer liber. Pe ploaie, vânt, soare zăpadă sau ger, de ni se lipeau buzele de instrument, de antrenamentele defilărilor structurilor militare, parade, spectacole, festivaluri în țara și străinătate. Dumneavoastră unde erați ? Aranjați colaborările, împărțeați onorariile prietenelor de la Divertisment? Nu aveți dreptul să mai vorbiți despre fanfară.

V-ați bătut joc de noi. De 24 de oameni pe care nu ați știut să-i apreciați și să-i promovați. Au venit mesaje de susținere de la colegi din tară și străinătate care știu ce înseamnă muzica de fanfară și ne-au apreciat. Avem chiar o invitație în S.U.A pentru anul 2023. Asta nu spune nimic ? Ar trebui să aveți decența să vă prezentați DEMISIA pentru modul cum ati gestionat cheltuirea banilor din CCJ. Unii prieteni ai dumneavoastră colaboratori au plecat cu bani mulți, iar noi am rămas să tragem ponoasele. Rușine, d-na manager!„, spun reprezentanții Fanfarei într-o postare pe grupul de Facebook al  ePitesti.ro (grup, care are peste 21 700 de membri).

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90