930×122 CAPRA 5

medicament

Fără precedent! Un medicament esențial pentru copii lipsește din România de un an

Medicii sunt extrem de îngrijorați!

Citiți și: Medicamentul banal care poate ucide!

Un medicament folosit pentru tratarea copiilor care au astm lipsește din România de peste un an, notează Digi24.

Este vorba de Flixotide, un medicament care nu are înlocuitor.

Citiți și: RANITIDINA, INTERZISĂ ÎN FARMACIILE DIN ROMÂNIA

Potrivit sursei citate, 7% dintre copiii școlari, cam 200 de mii au nevoie de el, pentru că au boli asemănătoare astmului.

În lipsa acestui medicament, medicii improvizează și recurg la medicație prin nebulizare, riscând reacții adverse în rândul micuților.

Mihai Craiu, medic primar pediatru, a explicat ce presupune acest tip de tratament și ce riscuri presupune. Potrivit acestuia, medicația inhalatorie se face doar la spital, de către personal autorizat sau la domiciliu, după ce părinții sunt învățați în prealabil.

Medicul pediatru reclamă absența medicamentului Flixotide, atât de necesar copiilor cu afecțiuni respiratorii, subliniind că în ciuda nenumăratelor apeluri, acesta nu se găsește în spital nici după o pauză de un, pacienții fiind obligați să apeleze la tratamente pe bază de nebulizare, în ciuda faptului că acestea sunt interzise pentru uz inhalator.

„Nu se găsește în România de mai multă vreme, de peste un an, indiferent de câte semnale au fost trase, în acest moment pacienții copii recurg la improvizații. A folosi un medicament interzis pentru uz inhalator, numai pentru că nu găsim un medicament recomandat, poate să vină la pachet, riscul bolii cu riscul efectelor adverse. Dragi părinți nu nebulizați medicamente de uz injectabil!”, a declarat Mihai Craiu pentru Digi24.

Foto descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90