930×122 CAPRA 5

alexandru davila

Festivalul de Teatru din Pitești: Unic în România

Festivalul de Teatru din Pitești: Unic în România.

Citiți și: Festivalul de teatru de studio, la final

Festivalul Internațional al Teatrului de Studio din Pitești. O manifestare unică în peisajul teatral românesc

Piteștiul devine, până la finalul săptămânii, epicentrul unei manifestări culturale de excepție în România.

Citiți și: CINE VA CONDUCE TEATRUL „DAVILA”. LUPTĂ APRIGĂ

Este vorba despre cea de-a XXVII-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrului de Studio, un eveniment deosebit care aduce în prim-plan inovația și proximitatea dintre actori și public.

Ceea ce face acest festival cu adevărat unic este apropierea fizică dintre actori și spectatori, transformând fiecare reprezentație într-o experiență intimă și intensă.

Publicul are ocazia să simtă emoția fiecărui moment și să fie parte integrantă a actului artistic.

Iată ce transmite Dan Tudor, manager al Teatrului „Alexandru Davila” din Pitești despre dramaturgia diasporei românești:

 

Inovația la ordinea zilei – ZEBRA 2.0

Deja primul spectacol din cadrul festivalului a reușit să uimească și să captiveze audiența.

Compania de Teatru ANOMALOUS CO LLC din New York (SUA) a adus pe scena din Pitești producția „ZEBRA 2.0”.

Acest spectacol inovator explorează teme de actualitate, implicând inteligența artificială într-un mod fascinant și provocator.

Subiectul ales nu doar că este relevant pentru vremurile noastre, dar și ridică întrebări esențiale despre viitorul umanității și relația noastră cu tehnologia.

 

Festivalul de Teatru din Pitești: Unic în România

Participare internațională și diaspora românească

Festivalul din acest an se bucură de o participare diversă, reunind trupe din America, Franța, Moldova și, bineînțeles, din România.

O particularitate notabilă a acestei ediții este dedicarea exclusivă dramaturgiei diasporei românești.

Aceasta oferă astfel o platformă de exprimare artistică pentru românii din afara granițelor țării.

Programul festivalului

Până duminică, iubitorii de teatru din Pitești și nu numai, vor putea să se bucure de spectacole în fiecare seară la teatrul din localitate.

Festivalul promite o varietate de reprezentații, fiecare aducând ceva nou și captivant, de la explorări tehnologice la reinterpretări ale unor teme clasice, toate prezentate într-un format de studio intim și impresionant.

Festivalul Internațional al Teatrului de Studio din Pitești nu este doar un eveniment cultural, ci și o experiență de neuitat pentru toți participanții.

Cu un program divers și inovații spectaculoase, festivalul reușește să aducă laolaltă creativitatea internațională și talentul românesc, creând o punte culturală unică. Nu ratați ocazia de a face parte din această sărbătoare a teatrului!

Festivalul de Teatru din Pitești: Unic în România.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90