New Profesional Consult 930 x 122

agentia nationala antidrog

Fii liber! Ziua internațională împotriva consumului de DROGURI

Şi în acest an, Reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Argeș din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), au desfășurat la nivel județean activități de promovare a alternativelor sănătoase de petrecere a timpului liber în comunitate și de informare corectă cu privire la riscurile și efectele consumului de noi substanţe psihoactive în cadrul campaniei naţionale ”Fii liber!”.

Citiți și: Profesorii vor fi antrenați să depisteze elevii drogați!

Pentru marcarea Zile de 26 Iunie -ZIUA INTERNAȚIONALĂ ÎMPOTRIVA CONSUMULUI ȘI TRAFICULUI ILICIT DE DROGURI, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Argeș în parteneriat cu Asociația Salvați Copii Argeș, a organizat în data de 25.06.2021 la sediul Asociației o întâlnire tematică de lucru cu reprezentanți din cadrul I.P.J. Argeș, Direcția de Asistență Socială Argeș, Poliția Locală a Municipiului Pitești, și A.N.I.T.P Argeș, având ca subiect Strategia Națională în Domeniul Drogurilor 2021 – 2025, propuneri pentru Planul Local Argeș de implementare a Strategia Naționale în Domeniul Drogurilor 2021 – 2025 și efectele consumului de noi substanţe psihoactive în cadrul campaniei naţionale ”Fii liber!”

În fiecare an, Biroul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate coordonează campania globală de marcare a Zilei Internaţionale împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, propunând diverse teme adaptate problematicii drogurilor la nivel mondial, în scopul conștientizării problemelor majore pe care drogurile ilicite le reprezintă pentru societate și pentru a căror rezolvare este nevoie de o colaborare strânsă între organizațiile guvernamentale și societatea civilă.

Mesajul campaniei din acest an – ”Contribuie la o informare corectă! Poți salva vieți!” – îndeamnă atât instituțiile publice şi ONG-urile cu atribuții în domeniu, cât și pe fiecare individ în parte, să promoveze informarea în ceea ce privește drogurile și efectele acestora din surse oficiale și care au la bază evidențe științifice.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90