930 x122 grota rece

nereguli silvice

Firmă din Pietroșani, amendată pentru deținere și transport ilegal de lemne

În ziua de 26 iulie a.c., poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeș, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Garda Forestieră Județeană Argeș, au acționat pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilegale în domeniul deținerii, prelucrării și comercializării de material lemnos, ocazie cu care au verificat o societate comercială cu sediul în comuna Pietroșani.

Citiți și: Argeș: Nereguli silvice descoperite de jandarmi. Au dat amenzi de 22.000 de lei

În urma verificărilor s-a constatat că societatea deținea aproape 0,5 mc cherestea, de esență plop, fără documente legale de proveniență, precum și faptul că a expediat cantitatea de peste 28 mc lemn foc, de esență plop și molid, fără documente de proveniență legale.

Astfel, reprezentantul societății a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar cantitățile de material lemnos, au fost confiscate, astfel: materialul lemnos deținut fără forme legale, în valoare de aproximativ 3.000 de lei, a fost confiscat faptic și predat reprezentanților Ocolului Silvic Domnești, iar cantitatea care a fost expediată fără a avea justificată proveniența legală, în valoare de aproape 3.000 de lei, a fost confiscată valoric.

Citiți și: Firmă din Argeș, amendată drastic pentru nereguli silvice

Astfel de acțiuni au caracter curent și vor fi desfășurate în continuare de către polițiști și reprezentanții organelor silvice.

Foto descriptiv: libertatea.ro

 

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90