EcoMoto 930×122

flacăra centenarului

FLACĂRA CENTENARULUI SE APRINDE LA MAUSOLEUL DE LA MATEIAŞ

Flacăra Centenarului se aprinde la Mausoleul de la Mateiaș. De Ziua Armatei Române, pe 25 octombrie 2018, la ora 10, la Mausoleul de la Mateiaș va fi aprinsă ”Flacăra Centenarului”, pentru a cinsti memoria eroilor care s-au jertfit pe frontul Primului Război Mondial.

Citiți și: (VIDEO) PARADĂ MILITARĂ, CONCERTE, FOC DE ARTIFICII

Aici, în această zonă, a fost consemnată prima jertfă a Armatei Române în Primul Război Mondial, pe culoarul Rucăr-Bran: locotenent-colonelul Gheorghe Poenaru Bordea, cel care se afla, la momentul morţii, în fruntea soldaţilor din Regimentul 30 Dorobanţi „Muscel”.

Pentru sacrificiul său, dar și al celorlalți eroi căzuți în Primul Război Mondial a fost ridicat Mausoleul de la Mateiaș, cel mai mare monument din această parte a Carpaților. În acest edificiu își găsesc odihna veșnică 483 de soldați și ofițeri, iar pe cele 31 de plăci de marmură de pe pereții criptei sunt pomenite numele tuturor celor 3.100 de eroi români care au căzut în luptele pentru apărarea plaiurilor argeșene, muscelene și naționale.

Citiți și: OBIECTIV TURISTIC DIN ARGEȘ, ÎNCHIS

Programul evenimentului va cuprinde (pe lângă un ceremonial militar și aprinderea Flăcării Centenarului la Mausoleu) și înmânarea unor medalii centenare și lansarea unui film documentar având ca subiect Mausoleul Mateiaș: “Dorobanții de Muscel și Argeș – în prima linie a eroismului”.

Filmul, realizat de Lucia Hossu Longin, va fi prezentat, de la ora 13, în Sala Mare a Primăriei municipiului Câmpulung.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90