Donaris 930 x 122

infractori cibernetici

Foarte mulți români cad în plasa infractorilor cibernetici

În ultima perioadă foarte mulți români au devenit ținta infractorilor cibernetici, infractori care par să fie mai tot timpul cu un pas înainte, schimbând de la lună la lună metodele de păcălire a internauților.

Citiți și: Atenție la mesajele false pentru plata facturilor!

Unul dintre factorii pentru care țara noastră a devenit destul de atractivă pentru infractorii cibernetici este însăși pandemia.

Una dintre cele mai folosite metode constă în imitarea unor mailuri oficiale pentru a păcăli utilizatorii să își dezvăluie datele personale, parolele sau conturile bancare.

În trecut astfel de mail-uri puteau fi ușor identificate pentru că aveau multe greșeli gramaticale, în schimb, în prezent infractorii cibernetici și-au îmbunătățit tehnicile de păcălire, fapt pentru care aceste mesaje par pentru unii utilizatori destul de credibile.

Mai nou, cele mai multe mail-uri sunt trimise în numele băncilor, avertizând internauții că urmează să li se anuleze conturile bancare. Ulterior sunt cerute datele personale, iar internauții vizați de înșelătorie sunt îndrumați să respecte anumite instrucțiuni.

Reprezentanții instituțiilor bancare avertizează că pentru astfel de operațiuni pot fi trimise de bancă doar notificări cu confirmare de primire sau sunt telefoane care sunt date de către ofițerii bancari care se identifică.

Poliția Română ne sfătuiește să verificăm adresa de la care am primit mesajul, iar instalarea unei soluții de securitate performantă este capabilă să depisteze o asemenea înșelătorie.

Foto principal: descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3