Donaris 930 x 122

fotbal

Fost fotbalist la Pitești și Mioveni: „Am facultate, master, dar nu știu să fac nimic”

Fost fotbalist la Pitești și Mioveni: „Am facultate, master, dar nu știu să fac nimic”

Citiți și: Exclusiv. Imagini tulburătoare! Fotbalist piteștean, găsit pe jos într-o stare șocantă!

Ajuns la 37 ani, Raul Costin a terminat cu viața de fotbalist profesionist și și-a deschis de curând o afacere. Fostul jucător al celor de la CS Mioveni și Fc Argeș Pitești a vorbit despre problemele pe care le întâmpină fotbaliștii la retragerea din activitate.

Citiți și: Eveniment mult așteptat la Pitești Arena

Într-un interviu acordat celor de la GSP.ro, fotbalistul a discutat despre problemele de care se lovesc fotbaliștii care se retrag din activitate și care au acordat o importanță prea mare fotbalului, lăsând deoparte viața extrasportivă.

Raul Costin joacă acum sâmbăta, de plăcere, în Liga 4, la Spicul Vâlcelele, iar în restul timpului se ocupă de cafeneaua pe care a deschis-o recent.

„După ce renunți la fotbalul profesionist, o iei practic de la zero, ești ca un copil care învăță să meargă. Am conștientizat că fotbalul este o bulă în care trăim cu toții, dar care nu este reală sută la sută.

Ajungi să faci fotbal, dar neglijezi partea de învățare, neglijezi partea de dezvoltare ca om.

Am diplomă de preparator fizic de vreo 10 ani, am terminat cursurile. Am terminat și facultatea de sport, am și master în managementul sportului, dar le-am terminat cum termină fotbaliștii.

Eu nu știu să fac nimic acum. Pe mine nu mă ajută cu nimic că am terminat o facultate.

Sau că am o diplomă de preparator fizic în condițiile în care ies ies anual sute de antrenori și preparatori fizici, iar locurile de muncă sunt 16 în Liga 1, 20 în Liga 2 și 70-80 în Liga 3. Și atunci?! Să o iei pe partea asta să faci ce?

Te trezești că îți petreci toată viața în fotbal, în acea bulă în care ai mereu pe cineva la telefon care te ajută, care face lucruri pentru tine.

Problema nu e doar la mine, cred că e la 90 la sută dintre jucători. Din fiecare generație de câți mai auzi după ce se lasă? De 10-15 la sută.

Neglijează învățământul, e greu să le faci pe ambele sau sistemul e făcut în așa fel încât să nu le poți face pe amândouă. Sunt mulți fotbaliști care clachează din cauza presiunii acumulate, sunt alții care nu pot sau nu vor mai mult și așa se ajunge să se spună că fotbalistul român e subevaluat.”, a spus fostul fotbalist, pentru gsp.ro.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

5 comentarii

  • Andrei spune:

    Majoritatea fotbaliștilor ajung săraci după ce se lasă pt ca nu au creier. In plus majoritatea divorțează sau au neveste care au creier mai mic ca al lor (adică deloc) putine cazuri cu fotbaliști care au realizări după ce se lasă

  • Marius spune:

    Săracii fotbaliști ei trăiesc intr-o prostie cât sunt activi înconjurați de prieteni falși și oameni falși care ii fac sa creadă ca sunt deștepți inteligenți etc. Își fac treaba cu ei cât sunt activi. După ce se lasă realizează ca sunt niște prosti analfabeți care au fost periați de niște oameni care doar S-au folosit de numele și banii lor. După ce se lasă nu ii mai baga nimeni in seama

  • Daniel spune:

    Asta măcar recunoaște ca e prost și nu știe sa facă nimic. Mulți se cred foarte deștepți și după ce se lasă se baga in toate afacerile și rămân săraci

  • Cristian spune:

    De boss daca ai dat banutul te.ai ales cu facultatea asa merge pe la noi

  • Cris spune:

    Ce-mi place ca multi se cred buni,stiutori desi sunt exact in aceeasi situatie(cu sau fara studii si diplome cumparate).Baiatul asta doar a fost extrem de sincer si radical.Ca unii mai stiu ceva nu inseamna ca se vor descurca la un loc de munca…Este tragedia sistemului romanesc de invatamant de orice nivel(si a natiei asteia producatoare de analfabeti functiinali),unde se invata de toate si nimic bine.Fara practica si fara sa incurajezi initiativa,gandirea critica si fantezia (inspiratia care poate duce la inovatie) suntem 1000% dependenti de investitorii straini care aduc tehnologii si formeaza oamenii de la zero uneori.Din cauza asta nici nu demaram nici o fabrica noua,a Statului.Incercati,cheltuiti miliarde si angajati doar cadre universitare si studenti.O sa bubuie la prima cheie !La noi memorarea e echivalent 100% cu educatia.Dar totul ramane la nivel de cultura generala…Bine ca stim noi raurile si muntii din Asia sau SUA cand ceilalti abia daca stiu ca Romania nu e un fel de mancare dar japonezul sau americanul produce prin munca si inteligenta de sute de ori mai mult decat un roman(si e vb ca produce valoare nu doar bani) ;romanul o face de cele mai multe ori doar prin tenacitate,ore multe de munca si forta bruta (munca ieftina,kgf=kg forta).Da noi suntem totusi cei mai destepti si platim degeaba acest sistem de invatamant falimentar (de la portar de scoala si pana la ministru).Da e bine Dl Presedinte ca vom avea o materie noua de studiat in licee.De aia nu ne dezvoltam noi,ca nu stim ce mare erou a fost criminalul de Iliescu !!Noi avem mai degraba nevoie sa invatam antai sa nu radem de ideile altora si sa invatam sa ascultam in loc sa vb unii peste altii (pt ca ne e drag sa ne bagam in seama sau avem certitudinea prostului ca noi detinem adevarul absolut si nimeni altcineva).Vai de capul nostru de natie de neandertalieni !Un popor destinat sclaviei tocmai pt ca nu e capabil sa inteleaga unde greseste si ce trebuie sa sch urgent si radical !!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90