930 x122 grota rece

ioana mihaila

Fost ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă: Tot Guvernul a greșit nepregătind valul 4

Ioana Mihăilă, fost ministru al Sănătății a declarat pentru site-ul Politico.eu că nu doar scepticismul românilor, ci și guvernul poartă vina ratei mici de vaccinare, făcând referire și la propria persoană: „Pentru că am relaxat prea repede mesajul nostru despre cât de necesar este vaccinul”.

Citiți și: Noul ministru al Sănătăţii pregăteşte schimbarea măsurilor de carantinare

Potrivit Libertatea, fostul ministru al sănătății din partea USR în guvernul Cîțu, a mai declarat, de asemenea, faptul că „cea mai bună pregătire pentru valul 4 ar fi fost o campanie eficientă de vaccinare”.

Problema guvernelor din celelalte țări aflate în dificultate precum Bulgaria, Lituania, Letonia, a fost una asemănătoare cu cea din România, conform respondenților.

Și anume, faptul că, guvernele au abandonat restricțiile și au relaxat tonul prea repede, nu s-au organizat peste vară, iar neîncrederea „a fost principalul vector al oamenilor care nu au dorit să se vaccineze”, conform argumentelor lui Vanya Rangelova, epidemiolog la Universitatea de Medicină din Plovdiv, Bulgaria.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90