930 pe 122 COSTACHE

prognoza meteo

Frig, ploi și vijelii! Vremea se schimbă radical!

De astăzi –  3 mai, vremea se schimbă radical. Meteorologii anunță că temperaturile vor scădea semnificativ și ploile își vor face apariția.

Citiți și: Informare oficială! Ce vreme ne așteaptă în octombrie

„Vremea se va răci din nou. Chiar de miercuri vom simți o ușoară scădere de temperatură și pe urmă scăderea va fi mai accentuată, mai ales în weekend”, a precizat Directorul de prognoză al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu, la Antena 3 CNN.

„Până atunci, așteptăm să plouă miercuri și joi noapte. Miercuri în partea de sud și centru a țării, joi mai ales la deal și la munte. Vor fi averse, descărcări electrice, grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului, deci maniferstări de vară.

Citiți și: Vara se lasă așteptată. Vremea severă pune stăpânire pe România

Răcirea va duce din nou temperaturile sub media multianuală. Vedem că nici în următoarele patru săptămâni, deci cam toată luna mai, estimările nu arată grozav, din punct de vedere al temperaturilor, pentru că vor fi perioade cu temperaturi sub normal.

Deocamdată suntem cu această vreme răcoroasă, care nu este specifică numai pentru țara noastră. Mare parte a Europei are acest regim termic.

În weekend și pe parcursul săptămânii viitoare, temperaturile probabil nu vor mai depăși 18-19 grade și vor porni de la 10-11 grade pe partea de nord a teritoriului, zonele depresionare.

Destul de rece, în continuare, pe litoral. Iar pe parcursul nopții, temperaturi sub 8 grade în mare parte a țării. Sunt temperaturi cu 5-7 grade sub normă”, a mai declarat directorul ANM, potrivit sursei citate.

Foto descriptiv: Hotnews

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

New Profesional Consult 570×90