930 x122 grota rece

fumat

Fumatul interzis în apropierea școlilor și a stațiilor. Amenzi pentru aruncarea chiștoacelor

Un proiect de lege prin care fumatul ar putea deveni interzis în apropierea școlilor, unităților sanitare (50 de metri), dar și în apropierea stațiilor de transport în comun (15 metri), a fost adoptat tacit luni, 16 octombrie, de plenul Senatului.

Citiți și: Țigările electronice, interzise în toate spațiile publice închise! Sancțiuni record

De asemenea, aruncarea chiştoacelor de ţigări şi a altor deşeuri din tutun în locurile publice s-ar putea sancționa cu o amendă contravenţională. Amenda ar fi de la 100 la 500 de lei, se mai arată în proiectul de lege.

SCOPUL PROIECTULUI

Proiectul are ca scop extinderea protecţiei pentru nefumători, în mod particular pentru copii, prin interzicerea fumatului în apropierea şcolilor, parcurilor, terenurilor sportive şi staţiilor de aşteptare pentru transportul public. Precum şi în autovehiculele private atunci când sunt prezenţi minori, potrivit inițiatorului.

Citiți și: Nouă regulă pentru șoferii din România

Modificarea legislativă vine pentru protejarea sănătății populației. În special a grupurilor vulnerabile de copii, de consecințele nocive ale fumatului pasiv.

FUMĂTORI, 1 ADULT DIN 6

În România, adulții fumători, adică unul din șase, au declarat că au început să fumeze înainte împlinirea vârste de 14 ani. În timp ce 38% au declarat că au început să fumeze înainte de 18 ani.

Proiectul va fi dezbătut şi supus plenului Camerei Deputaţilor. Forul legislativ decizional în acest caz.

Detalii, AICI – Fumatul ar putea deveni interzis în apropierea școlilor 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90