930×122 CUMPANA 5

apa canal

FURT DE APĂ DESCOPERIT LA UN RESTAURANT DIN PITEȘTI

Furt de apă descoperit la un restaurant din Pitești.

Citiți și: Clienții unui restaurant din centrul Piteștiului, agresați de doi indivizi

„S.C. Apă Canal 2000 S.A. continuă campania de identificare şi sancţionare a utilizatorilor clandestini ai serviciilor prestate de societate şi atrage atenţia şi pe această cale asupra faptului că în cazul depistării unui branşament de apă necontorizat, indiferent dacă utilizatorul este persoană fizică sau juridică, procedura aplicată de operator presupune: plata retroactivă în sistem paușal a serviciilor prestate, achitarea contravalorii lucrărilor de desfiinţare a branșamentului clandestin, sesizarea autoritătii publice locale pentru aplicarea unei amenzi contraventionale şi sesizarea organelor de urmărire penală pentru savârşirea infracţiunii de furt de apă din sistemul public de alimentare cu apă.

În urma unei acțiuni de control care s-a desfășurat astăzi, 28 august 2019, la un agent economic cu profil de activitate „restaurant” de pe strada Negru Vodă din municipiul Pitești, o echipă mixtă din cadrul S.C. Apă Canal 2000 S.A. a constatat că, pe lângă branşamentul de apă contorizat, care făcea obiectul contractului de furnizare încheiat cu operatorul, agentul economic mai deţinea un branşament de apă necontorizat, funcţional, reprezentând lucrare clandestină de ocolire a contorului, prin care era fraudat consumul de apă.

Citiți și: Inconștiența unui puști de 14 ani! A furat mașina tatălui și s-a răsturnat cu ea!

La verificare a participat o echipă de control a Departamentului Comercial – Serviciul Control Branșamente și Racorduri, care a fost sesizată de un salariat din cadrul Serviciului Dispecerat – Detecţie Pierderi.

Procedura prin care s-a descoperit furtul de apă în acest caz a fost următoarea: clientul a sesizat telefonic Dispeceratul Operatorului pentru remedierea unei avarii (pierdere de apă) înainte de apometru. La faţa locului s-au efectuat manevre şi s-a constatat că unitatea de alimentaţie publică era alimentată cu apă deşi robinetul de concesie era închis. În urma unei verificări amănunţite, s-a constatat existenţa unui by-pass (branşament de apă necontorizat).

Branşamentul clandestin a fost identificat la o distanţă de aproximativ 4 metri liniari faţă de branşamentul contorizat şi robinetul de concesie.

Fiind întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de furt de apă din sistemul public, la fața locului s-a prezentat un echipaj al Inspectoratului de Poliție al Județului Argeș – Poliţia Municipiului Piteşti, la solicitarea S.C. Apă Canal 2000 S.A., pentru aplicarea tuturor măsurilor legale prevăzute de legea 286/2009 privind Codul Penal.

Operatorul S.C. Apă Canal 2000 S.A. a calculat un prejudiciu conform prevederilor legale în vigoare (Ordinului 29/1993, pentru aprobarea Normativului cadru privind contorizarea apei și a energiei termice la populație, instituții publice și agenți economici), reprezentând plata retroactivă a serviciilor de apă și de canalizare, calcul în sistem paușal, ţinând cont de obiectul activităţii desfăşurate de agentul economic, respectiv „restaurant”.

De asemenea, agentul economic depistat cu branşament ilegal este obligat să achite şi contravaloarea lucrărilor de desfiinţare a branşamentului clandestin.

În perioada următoare, acțiunile S.C. Apă Canal 2000 S.A. vor continua. Prin personalul specializat vor fi efectuate verificări în toata aria de operare, iar în cazul constatării de situaţii neconforme, care conduc la existenţa unui consum fraudulos de apă, S.C. Apă Canal 2000 S.A. va formula plângeri penale împotriva persoanelor fizice sau juridice care au fost depistate cu nereguli, în conformitate cu prevederile Legii 51/2006 a Serviciilor comunitare de utilităţi publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, art. 461, litera a.

Pentru stoparea acestor acţiuni ilegale de furt de apă din sistemul public de alimentare cu apă şi a oricărei modalităţi de fraudare a consumului înregistrat de aparatul de măsură, rugăm consumatorii să anunțe reprezentanţii S.C. Apă Canal 2000 S.A. prin sesizarea oricărei situaţii care pare suspectă la Ghişeul Unic al societăţii din municipiul Piteşti (bulevardul I.C. Brătianu, nr. 24A) sau pe adresa de e-mail [email protected].

Vom răspunde cu promptitudine oricărei sesizări privitoare la consum ilegal de apă şi vom aplica cu stricteţe prevederile legale în vigoare”, transmite Apă Canal. Societatea nu precizează despre ce restaurant este vorba.

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

Donaris 570×90