EcoMoto 930×122

bărbați reținuți

Furt masiv în Argeș! Prejudiciu enorm, cantități ,,industriale” sustrase

Furt masiv în Argeș! Prejudiciu enorm, cantități ,,industriale” sustrase

Citiți și: 30 de spargeri lângă Pitești, în doar câteva ore! Doi bărbați au băgat groaza în oameni

Doi bărbați sunt acuzați de furtul unei cantități uriașe de piese auto și de infracțiuni de contrabandă cu țigarete.

Cei doi, de 32 și 34 de ani au fost reținuți de polițiști și urmează să fie prezentați în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Citiți și: Pitești. Asociație de proprietari, furată timp de trei ani de ,,doamna administrator”

Poliția Argeș transmite:

,,În ziua de 2 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au efectuat o prindere în flagrant a unui bărbat care ar fi sustras piese auto.

Ulterior au fost efectuate, în baza autorizării instanței, două percheziții domiciliare.

În urma acestora au fost descoperite cantități însemnate de piese auto, precum și țigări nefiscalizate.

Din cercetările efectuate până la acest moment a rezultat că, începând cu decembrie 2023 până în prezent, un bărbat, de 32 de ani, din Micești, conducător auto, cu sprijinul unui alt bărbat, de 34 de ani, din Budeasa, angajat al unei societăți din domeniul auto, ar fi sustras piese auto prin încărcarea nejustificată în ansamblul de transport de containere suplimentare față de cele evidențiate în documentele de transport.

În cauză se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt (…).

Cu ocazia depistării în flagrant delict efectuată de polițiști, în mijlocul de transport a fost descoperită cantitatea de 1.894 de piese auto:

– injectoare,

– carcase filtru de aer,

– bobine de inducție,

– garnituri etanșare etc.,

Toate având o valoare de furnizor de peste 120.000 de lei.

 

În urma perchezițiilor efectuate în baza autorizării instanței, la locuințele celor doi au fost descoperite și ridicate aproape 15.000 de piese.

A fost vorba despre 391 discuri de ambreiaj, 1980 lanțuri de distribuție, 349 role fulie, 3554 întinzătoare lanț distribuție, și altele.

Valoarea de furnizor a fost estimată la acest moment la peste 250.000 de lei.

Furt masiv în Argeș! Prejudiciu enorm, cantități ,,industriale” sustrase

De asemenea, au fost descoperite și ridicate aproximativ 570.000 de țigarete nefiscalizate de diverse mărci, precum și suma de 52.900 de lei.

Cantitatea de țigarete nefiscalizate a fost predată polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice.

Urmează ca aceștia să desfășoare cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, conform art. 270 din Legea 86/2006, în care cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

În noaptea de 2 spre 3 februarie, după administrarea probatoriului, cei doi bărbați de 32 și 34 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.

Urmează ca în cursul zilei de astăzi, cei doi să fie prezentați în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările continuă, pentru probarea întregii activități infracționale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția de Operațiuni Speciale din Poliția Română.”

Imagini: IPJ Argeș

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90