EcoMoto 930×122

furt

Furtul cu mască de protecţie pe faţă este circumstanţă agravantă

Curtea Supremă a decis că furtul cu mască de protecție obligatorie este considerat furt calificat. Instanța a fost solicitată să tranșeze problema într-un dosar aflat deja în fază de judecată, scrie antena3.ro

Citiți și: Argeș: Copilă jefuită într-un magazin, în plină zi

„Un complet de la Instanță supremă a decis că, în cazul unei persoane care comite un furt având masca sanitară de protecție, într-un spațiu unde purtarea măștii este obligatorie, instanțele vor aplica la condamnare forma agravantă a infracțiunii”, precizează sursa menţionată.

Hotărârea Înaltei Curți va fi aplicată de toate instanțele din România.

„Îndeplinirea obligației de a purta o mască de protecție având aptitudinea de a ascunde fizionomia, în spațiile publice în care actele normative în vigoare prevăd obligativitatea acesteia, atrage incidență elementului circumstanțial agravant prevăzut de art.229 alin.(1) lit.c) din Codul penal, privind infracțiunea de furt săvârșită de către o persoană mascată”, se arată în decizia Instanței supreme.”

Citiți și: Atenție! Furt masiv într-o parcare din Argeș

Mai multe detalii, AICI.

(Foto: descriptiv / Sursa: antena3.ro)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3