930×122 CAPRA 5

prognoza meteo

Gata cu căldura! Vremea se schimbă. Când vine frigul

Gata cu căldura! Vremea se schimbă. Când vine frigul

Citiți și: Vremea de Florii: Ce ne așteaptă după ninsorile din jumătate primăverii

Ei bine, pare că vremea se joacă cu noi! După câteva zile cu temperaturi de până la 20 de grade Celsius, acum se anunță o schimbare. Vine frigul!

Luna februarie se încheie cu o vreme blândă și neobișnuit de caldă. Un curent de aer blând din sud va continua să influențeze vremea în zilele următoare. Temperaturile vor rămâne ridicate, cu maxime de până la 20°C în vestul țării.

Citiți și: Se întâmplă ceva fenomenal: Pentru prima dată după 72 de ani

Astfel, se anunță o vreme frumoasă și liniștită. Șansele de ploaie vor fi reduse și înnorările temporare vor fi limitate, în special în a doua parte a săptămânii, notează meteoradar.ro.

Pe timpul zilei, vremea va fi caldă, cu temperaturi ridicate în special în vestul țării. Pe timpul nopții se va semnala brumă în văile și depresiunile din centrul și nord-estul țării, iar pe spații mai restrânse și în celelalte regiuni.

Vremea se schimbă radical în perioada ”Babelor”. În primele zile ale lunii martie, temperaturile vor fi ridicate. Cu toate acestea, se pare că în a doua jumătate a weekendului și la începutul săptămânii următoare, vremea se va răci, în special în estul României.

Deocamdată, modelele de prognoză oferă scenarii foarte diferite în această privință.

De exemplu, modelul american GFS anticipează o scădere destul de marcantă a temperaturilor, ninsori la munte și precipitații mixte în zonele deluroase. În schimb, modelul european ECMWF sugerează doar o răcorire temporară a vremii în estul țării, mai notează sursa citată.

Indiferent care dintre aceste scenarii se va adeveri, putem spune că perioada Babelor va aduce o vreme mai schimbătoare și capricioasă.

Foto descriptiv: arhivă

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90