930×122 CAPRA 5

prognoza meteo

Gata cu primăvara! Vremea se schimbă radical

Vin vești proaste din partea meteorologilor. După câteva zile cu temperaturi de primăvară, specialiștii anunță că ninsorile și frigul se întorc în România.

Citiți și: Vremea de Florii: Ce ne așteaptă după ninsorile din jumătate primăverii

De duminică – 18 februarie, vremea se va schimba radical. În mai multe regiuni din țară sunt așteptate ploi, iar la munte va ninge.

Vineri, 16 februarie

Un anticiclon puternic, prezent în Europa, va pătrunde în țara noastră în prima parte a weekendului. Cu toate acestea, aerul cel mai rece nu se va apropia foarte mult de țara noastră.

Citiți și: Se întâmplă ceva fenomenal: Pentru prima dată după 72 de ani

Ziua de vineri va începe cu îngheț pe areale extinse din nordul, centrul, vestul și sudul țării. În depresiuni, minimele se vor apropia de pragul de ger, iar în unele zone va fi ceață dimineața.

La prânz, temperaturile vor atinge în jur de 10 – 13°C în jumătatea vestică a țării, dar și în mare parte din Muntenia, în timp ce în Moldova, Dobrogea și în Câmpia Bărăganului, maximele se vor încadra între 6 și 9°C și, pe alocuri, vor fi posibile burniță și ploi slabe, scrie meteoradar.ro.

Sâmbătă, 17 februarie

Sâmbătă, vremea nu se va schimba prea mult. Deși dimineața va fi una rece, temperaturile pe parcursul zilei vor ajunge până la 14…16 °C în Banat, Crișana și sud-vestul Transilvaniei. Cerul va fi noros în prima parte a zilei, însă norii se vor mai restrânge după prânz.

Duminică, 18 februarie

Potrivit sursei citate, weekend-ul se va încheia cu pasajul unui front atmosferic, care va aduce câteva ploi slabe în mai multe regiuni, dar și ninsori la munte, iar spre seară și în zonele mai înalte din estul Transilvaniei.

În prima parte a zilei, vremea va fi frumoasă și însorită în sud, unde termometrele vor arăta până la 13 – 16°C, în timp ce în jumătatea nordică a țării, cerul va fi noros și vor fi intervale cu ploaie.

Spre seară, frontul va ajunge și în regiunile sudice, dar sunt așteptate ploi doar local, prin sud-est.

Cum va fi vremea săptămâna următoare

La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor scădea în majoritatea regiunilor. Vremea se va menține rece, dar temperaturile vor fi normale pentru această perioadă a anului.

Foto descriptiv: arhivă

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3