930X122 MAIA

Gentea

Gentea: ”Regret modul eronat în care a fost preluată afirmația mea despre furturile de apă din Pitești!„

Primarul orașului Pitești, Cristian Gentea declară că, regretă declarația dată ieri în conferința de presă lunară, de la Primărie, cu privire la furtul de apă.

Citiți și: Primarul Piteștiului va avea informații strict secrete!

Acesta transmite:

Regret modul eronat în care a fost preluată afirmația mea despre furturile de apă din Pitești!

Citiți și: Gentea: Șase mașini, îndepărtate de pe domeniul public!

Când am spus „toată lumea fură apă” m-am referit la consumatori din toate categoriile, de la casnici, la societăți comerciale!

Dacă ar fi fost prezentată toată declarația mea, fără să fie trunchiată, ar fi fost clar: am spus că nu mă refer la pensionarii, la piteștenii care-și plătesc cinstit consumul de apă!

În nici 3 luni, în 2022, controalele S.C. Apă Canal 2000 S.A. la baruri, restaurante şi alţi consumatori casnici s-au finalizat cu dosare penale pentru furt de apă şi facturi emise de peste 320.000 lei.

În perioada 1 ianuarie – 21 martie, s-au efectuat 170 de verificări!

Am descoperit: 11 by-passuri, 13 branşamente de apă clandestine, 45 de racorduri de canalizare clandestine, 4 utilizatori cu sigiliul rupt, 6 utilizatori la care s-a constatat apometrul blocat şi intervenţie neautorizată asupra acestuia, 3 utilizatori debranşati care beneficiau de apă la data controlului şi 28 de surse proprii necontorizate şi nedeclarate la operator pentru facturarea cantităţii de canal.

Este un fenomen îngrijorător, la care nu m-am așteptat!

În ciuda celor care speculează și dezinformează, vă informez, dragi concetățeni, că voi comunica în continuare tot ce facem pentru a descuraja practica furtului de apă din rețelele publice!

Campaniile de depistare a branșamentelor ilegale vor continua!

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570 X 90 POSADA 3