930 x122 grota rece

prognoza meteo

Ger de crapă pietrele în România! -20 de grade Celsius!

Gerul a pus stăpânire pe România! În Munții Făgăraș s-a înregistrat o temperatură de -20 de grade Celsius.

Citiți și: ANM a schimbat total prognoza! Fenomenele extreme lovesc fără milă

Meteorologii avertizează că valorile termice înregistrate sunt situate sub normalul perioadei din calendar.

„Într-adevăr a fost o zi foarte rece, cu temperaturi sub pragul gerului, având în vedere minimele sub -10 grade.

Citiți și: Vremea se schimbă! Meteorologii au anunțat: Se întâmplă de azi!

De altfel, la ora 08:00, înregistrăm, la Vârful Omu, cea mai coborâtă temperatură, anume -20 de grade Celsius, în restul masivelor montane, de asemenea, -15 şi -17 grade Celsius.

Nu în ultimul rând, și în zonele mai joase de relief temperaturile sunt negative, inclusiv în Capitală, valoarea fiind de -2 grade.

Doar în zona litoralului și în partea de sud-est a Moldovei avem, la acest moment, valori pozitive de 1 până la 3 grade Celsius.

Vremea va continua să se răcească atât pe parcursul zilei de azi, cât și pe parcursul nopții de marți spre miercuri, pentru că vorbim despre valori termice care se pot situa sub ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar, iar la nivelul maximelor vorbim despre valori de -4 până la cel mult 5-6 grade.

Referitor la temperaturile minime, în zonele depresionare din estul Transilvaniei, mâine dimineață se vor înregistra valori sub -10 şi -15 grade, ajungând, în zona litoralului la cel mult -1 grad.

Privind regimul de precipitaţii, este posibil ca în zona Carpaților Oriental să mai ningă slab și, nu în ultimul rând, să vorbim și despre precipitații mixte în partea de sud-est a țării, iar vântul să prezinte intensificări în zona montană înaltă și în sudul Banatului”, a declarat Elena Mateescu, directorul general ANM, potrivit Antena 3.

Vremea la Pitești

Astăzi, la Pitești, va fi în mare parte senin, dar mercurul din termometre nu va depăși 3 grade Celsius. Pe parcursul nopții, temperatura minimă se va situa în jurul valorii de -4 grade.

Miercuri, 14 decembrie, va fi chiar și mai frig. Temperatura maximă va scădea până la 2 grade Celsius, va fi în mare parte înnorat, iar pe parcursul nopții se așteaptă precipitații sub formă de lapoviță.

De joi, 15 decembrie, temperaturile maxime vor depăși 5 grade Celsius, însă vor începe ploile.

Foto descriptiv: doarromania.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90