Donaris 930 x 122

barieră

Gesturi inconștiente ale șoferilor la inaugurarea barierei de pe Lânăriei

Gesturi inconștiente ale șoferilor la inaugurarea barierei de pe Lânăriei. Au ignorat semnalele acustice și luminoase la trecerea cu calea ferată, iar unii au forțat chiar bariera.

Citiți și: Atenție șoferi! Se dau amenzi și în aceste locuri!

Astăzi, 15 iunie, a avut loc recepția barierei de pe Strada Lânăriei din Municipiul Pitești. Astfel că, primele mașini au trecut deja de bariera nou inaugurată, perfect funcțională.

Scopul acestui proiect îndelung așteptat este acela de a fluidiza traficul în zonă și mai ales de a oferi o siguranță sporită șoferilor, cât și pietonilor atunci când traversează calea ferată. Cu toate acestea, astăzi, mai mulți conducători auto au fost surprinși atunci când forțau trecerea la barieră, punându-și în același timp viața în pericol.

Citiți și: Închisoare pentru șoferii care își ,,rezervă” ilegal locuri de parcare!

S-a întâmplat sub privirile tuturor celor prezenți la fața locului, de la jurnaliști, la autorități locale și reprezentanți ai SNCFR Craiova.

Inconștiența acestor șoferi a fost surprinsă și în imagini.

 

Din imagini se vede clar cum, mai mulți conducători auto ignoră semnalele acustice și luminoase care anunță că imediat bariera va coborî, deoarece un tren va tranzita zona.

Un autoturism marca Logan traversează chiar la limită, când bariera începuse deja să coboare.

InterRegio 1788, cu plecare din stația Pitești, la 13:08, în direcția București Nord și Inter Regio 9472, din direcția Piatra Olt, cu sosire la 13:12 la Pitești, au fost primele două trenuri care au trecut peste strada Lânăriei cu noua barieră modernă, funcțională.

Primarul Cristian Gentea trage un semnal de alarmă

Edilul Municipiului Pitești, Cristian Gentea, a ținut să tragă un semnal de alarmă cu privire la astfel de comportamente în trafic, făcând apel la șoferi să fie responsabili.

„(…)Vă reamintesc: bariera va coborî automat în momentul în care trenul va fi la distanță de 1 km de trecerea la nivel cu calea ferată și se va ridica imediat după trecerea ultimului vagon!

După zeci de ani de așteptare, avem un trafic civilizat în zona respectivă!

Atenție! Este foarte important să fim responsabili în a respecta semnalele acustice și luminoase!

(Filmarea dovedește că unii dintre noi trebuie să ne disciplinăm).”, a scris primarul într-o postare pe Facebook, în dreptul unui videoclip de la fața locului.

Reamintim că, deși lucrările la bariera de pe Lânăriei au fost finalizate în luna martie, trei luni au fost necesare pentru a se realiza măsurători și probe astfel încât aceasta să fie perfect funcțională.

555×222 grota rece

Comentarii

5 comentarii

  • Geoege spune:

    Dupa mare lansare a acestei bariere( zici ca am trimis o racheta in spatiu) fix acum ma aflu la coada este pusa bariera veche. Teapa pentru noi cei care chiar am crezut ca au facut ceva bun.
    Suntem multi care am luat teapa se pare.

  • Edi spune:

    Dupa cum se auzea in înregistrarea făcută de reporter, semnalele acustice erau destul de gălăgioase.Sigur vor apărea reclamatii din partea locatarilor din zona.

  • Geo spune:

    Cu o camera video și niște amenzi pentru cei care forțează trecerea se rezolva problema.
    Ce ziceți, domnii de la primăria?

  • Meta Bhet spune:

    Buna ziua,
    Sper ca cei care nu vor sa opreasca la ea, sa nu o faca!
    After all, ce e viata decat o frunza in vant!

    Cine nu vrea sa opreasca la ea nu ar trebui sa opreasca la ea…
    Atat!

  • Marian spune:

    Fără pedepse pe măsură, amenzi consistente și permise reținute timp de multe luni, românii needucați vor continua să încalce legile. La bariere mai au o „șansă” : să se pedepsească singuri atunci când vor „interacționa” foarte dur cu o locomotivă.
    În rest, popor cu educație tip B.O.R.
    Pe strada Exercițiu s-a amenajat acel spațiu gazonat dintre cele două sensuri de deplasare. Imediat, idioții ( termenul e dur, dar este foarte adevărat) au continuat și continuă să traverseze prin locuri nepermise, chiar și acolo unde a fost ridicat un gard metalic, călcând pe spațiul verde. În cazul unui accident de circulație, „opinia publică” e gata să-l linșeze pe conducătorul auto, vinovat că nu a respectat semnificația indicatorului IMAGINAR „ATENȚIE LA DOBITOCI „. „Localii” nu pot patrula și în această zonă ? Mai ales că în apropiere este Piața Traian și pot amenda o bătrânică ce-și vinde marfa „netimbrată „.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3