Donaris 930 x 122

pastile de iod

Goana după pastilele de iod anunțată de Rafila a creat revoltă

Medicii de familie sunt revoltați după anunțul făcut ieri de ministrul Alexandru Rafila, în care îi îndeamnă pe românii sub 40 de ani să se prezinte cât mai repede în cabinetul medicilor și să își ridice urgent pastilele de iod, puse la dispoziție gratuit de stat.

Citiți și: Răsturnare de situație. Pastilele de iod nu mai ajung la români

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie din România critică îndemnul ministrului Sănătății.

Medicii de familie susțin că perioadele de așteptare pentru persoanele cu probleme de sănătate „este posibil” să crească cu zile sau săptămâni, pentru că vor avea prioritate cei care vor să primească rețeta pentru iodură de potasiu.

„Aducem la cunoştință pacienţilor cu probleme de sănătate curente că este posibil să aştepte câteva zile sau săptămâni până vor putea obține o programare pentru o consultație la medicul de familie. Au prioritate urgenţele medico-chirurgicale şi, conform indicațiilor ministrului sănătăţii de astăzi, persoanele sănătoase cu vârsta sub 40 de ani care doresc rețeta pentru iodura de potasiu, pe care o vor ridica ulterior din cele 2.500 de farmacii din lista afişată pe site-ul ministerului”, a transmis Federația Medicilor de Familie, într-un comunicat de presă postat pe Facebook.

De asemenea, medicii atrag atenția asupra faptului că reţetele pentru iodura de potasiu nu pot fi trimise pe WhatsApp sau e-mail și că este necesară prezența fizică la cabinet.

Totodată aceștia avertizează și că Sistemul Informatic Unic Integrat al CNAS funcționează cu întreruperi de luni dimineață, „astfel încât pot să apară întârzieri şi pentru consultaţiile programate”.

„Ne cerem scuze pacienţilor noştri pentru situația în care am fost puşi din nou de ministrul sănătăţii”, este mesajul transmis de Federația Medicilor de Familie.

Foto descriptiv: Playtech.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90