New Profesional Consult 930 x 122

depresie post-natală

Gratuit pentru femeile din România

Femeile din România ar putea beneficia gratuit de terapie pentru depresie post-natală. Asta presupune un proiect de lege adoptat de Camera Deputaților.

Citiți și: Sancțiuni fără precedent! Până la 7 ani de închisoare și amendă de 150.000 lei!

Concret, femeile vor putea beneficia, la cerere, de servicii de consiliere într-un interval de 126 de zile de la naştere. Serviciile de consiliere vor consta în maximum șase ore de ajutor de specialitate.

Ședințele vor fi stabilite împreună cu medicul de obstetrică-ginecologie şi psihologul din cadrul maternității în care s-a născut copilul.

Citiți și: 2.000 de lei pentru tinerele mame!

Tot ce trebuie să facă proaspetele mămici e să depună o cerere la psihologul maternității sau pot opta pentru orice specialist care are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Până acum, mamele puteau primi consiliere doar pe perioada spitalizării în unitatea medicală.

Proiectul a fost inițiat de un deputat USR.

În lipsa unui program de susținere și consiliere a femeilor care nasc, foarte multe mame suferă, în tăcere, de depresie post-partum și nu își permit terapie. Sănătatea mentală maternă este la fel de importantă ca sănătatea fizică, iar suferința mamelor poate fi învinsă dacă nu mai ignorăm această situație. Nu putem uita de mamele care trec printr-o situație dificilă cu gândul că se descurcă ele cumva. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, 13% dintre femeile care nasc suferă de depresie post-partum. Și, important, vor putea beneficia de ajutor și miile de fetițe devenite mame cu mult prea devreme, uneori chiar și la 12 ani”, declară deputatul USR Filip Havârneanu.

Inițiativa legislativă urmează la președinte pentru promulgare.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: europafm.ro

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90