NOR CURIER 930X122

accident

Greşeala din trafic care îţi poate aduce dosar penal pe loc!

Greşeala din trafic care îţi poate aduce dosar penal pe loc!

Citiți și: Exclusiv. Șoferul mort într-un BMW de lux pe A1 lucra la LIDL. Cine era acesta

O greşeală în trafic se poate termina cu dosar penal. Problema este că foarte mulţi şoferi habar nu au de această regulă de circulație.

Astfel, accidentele de circulație ușoare se pot încheia cu dosare penale.

Citiți și: Accident cu 2 TIR-uri și o autoutilitară pe DN 7! Trafic infernal

Dacă se întâmplă să atingi un pieton cu oglinda sau cu aripa mașinii, în niciun caz, nu trebuie să fugi de la locul faptei, arată Soferidinromania.ro.

Orice fel de accident cu victimă, unde intervine salvarea, dar și alte servicii de urgență, implică deschiderea unui dosar penal și pe cale de consecință suspendarea dreptului acelui șofer de a conduce.

Trebuie să știm că în momentul în care accidentăm oricât de ușor o victimă, suntem obligați să oprim și să ne asigurăm că totul este în regulă, să ne asigurăm că victima a fost într-adevăr în afara oricărui pericol și doar în condițiile în care avem această certitudine, că nu există niciun fel de urmă a vătămării corporale, cu acordul victimei putem să plecăm mai departe.

Pentru accidentele grave există o limită a zilelor de spitalizare a victimei de la care șoferul se poate alege cu dosar penal.

Codul Rutier spune că vătămarea corporală a unei persoane pe drumurile publice înseamnă orice faptă care duce la mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale și ar pune în pericol viața victimei ori care ar produce o infirmitate permanentă.

Detalii, AICI – Greşeala din trafic care îţi poate aduce dosar penal pe loc. Mulţi şoferi habar nu au de această regulă

NOR CURIER 555×222

Comentarii

6 comentarii

  • Dd spune:

    Prost articol…te asiguri că cel accidentat este bine și cu acordul lui poți pleca…înseamnă tot dosar penal…pentru că victima se prezintă la spital cu ,,ameteli” și te trezești cu poliția la ușa și adaugi la dosar și părăsirea locului accidentului.

  • Ion Petria spune:

    vrem legi scurte,clare,fara interpretari,valabile pt .toti si valabile mult timp,vrem politisti competenti,corecti,care sa ne protejeze nu sa ne toace nervii si sa faca abuzuri.

  • Maimuta spune:

    si daca animalul in 2 picioare sare dintre masini fara sa se asigure si loveste masina in aripa spate tot soferul e vinovat ?
    Adevarul ca in Romania este Haos pe sosele – in momentul cand sare si loveste masina in lateral nu mai e vina soferului , cum il vede ? in oglinda retovizoare ? l-a acrosat cu oglinda asta nu e o fapta penala , deja intram in alte polemici , poate fi fapta daca este pe un drum nacional fara trotoare si soferul merge apropape de pieton si il loveste cu oglinda masinii – atuni poate nu si cand sare in masina si se opreste in masina in lateral loveste masina implicit oglinda , tara Nimanui , dati ocazii la escroci sa santajeze soferii si sa sara in masini , am mai vazut un film care omul traia si facea bani numai si accidente stimulate – stati calmi ca nu opresc niciunul , si daca aud bubuitura din lateral , cazuri din astea se pot intalni la trecerea de pietoni , caz cand a auzit bubuitura ca a fortat semaforul si a intrat printre pietonii care traversau dar nu a oprit sa vada ca are portiera bubuita , a plecat mai departe , cum a justificat accidentul la politie nu stiu – prosti sunt pietonii cand e verde si intra ca ghiolbanul e simplu un picor in masina sa se invete minte –

  • BD spune:

    Corect. Are vânătaie, ai dosar. Are martor, ai dosar.

  • Popa Leonard spune:

    Dacă este vreun cunoscut sau șpăgar de-al poliției ai toate șansele să mori cu adevărul în brațe mai ales dacă esti în județ străin.Nu am încredere în hoții din așa zisa puliție

  • Marius Mijaiche spune:

    Dacă l-ai lovit ușor pe pieton ,te-ai asigurat ca nu are nevoie de îngrijire medicala, împreună cu pietonul acidentat te prezinți la cel mai apropiat post de politie și declari accidentul indiferent dacă el spune că nu are nimic. Polițistul e obligat sa ia declarație și șoferului și pietonului

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90