New Profesional Consult 930 x 122

Greva continuă. Profesorii au refuzat și ultima ofertă a guvernanților

Greva continuă. Profesorii au refuzat și ultima ofertă a guvernanților

Cadrele didactice refuză să renunțe la proteste.

Ultima ofertă a Guvernului pentru profesorii aflaţi în grevă generală a fost respinsă.

Aceasta propunea majorarea de 1.000 de lei brut începând din această lună, respectiv iunie 2023,adică o creştere de 25% pentru debutanţii din preuniversitar.

Această creștere presupunea, în realitate, suma de 600 de lei net, notează Antena 3.

Reamintim că ieri a fost organizat un protest de amploare la Pitești, acolo unde au participat mii de profesori din Argeș.

Mai multe detalii puteți (re) citi în materialul realizat de publicația noastră AICI.

protest profesori invatamant 1

Greva continuă. Profesorii au refuzat și ultima ofertă a guvernanților

Ca urmare al refuzului, Guvernul urmează să aibă o şedinţă extraordinară în care va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă.

Aceasta prevede o creştere de 1.000 de lei brut pentru personalul didactic şi 400 de lei brut pentru personalul nedidactic. Aceste sume reprezintă un avans din viitoarea Lege a Salarizării.
Legea Salarizării prevede un salariu pentru debutanţi de aproximativ 4.000 de lei net salariu mediu pe ţară.
Ar urma o creştere în 2024 de 40% şi apoi alte creşteri etapizate în următorii trei ani, mai notează aceeași sursă.
Astfel, având în vedere salariul brut de 7.313 lei, majorarea acestuia cu 1.000 de lei ar presupune o creștere de doar 14%.

protest profesori invatamant 2

În învăţământul preuniversitar, unde salariul mediu brut este de 6.550 de lei, creşterea ar fi de 15%, iar în mediul universitar, unde salariul mediu brut este de 7.400 de lei, creştere ar fi de 13,5%, conform Știri pe surse.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

2 comentarii

  • Contribuabilul spune:

    O ce veste minunata!
    Se mărește impozitul la privați

  • Costel spune:

    Cat se face ora de meditație după măririle de salarii? ca la salariu mărit, ora de lucru e mai scumpa.
    Apropo, câte cadre didactice ar avea curajul sa ceara salarii mărite în funcție de performanta?..asta nu au curaj sa ceara.
    Realitatea este ca sunt profesori pt care cursurile sunt opționale, sunt profesori care dacă nu duci copilul la meditatie, ti-l terorizează.
    Sa vina ministerul educației ( nu merita scris cu litere mari),sa dea anual examene la profesori și sa le acorde 10% procent pe urma rezultatelor lor, sa dea evaluare națională la fiecare materie anual și în funcție de rezultate sa mai ia 10% , sa dea încă 5% pt rezultate la olimpici, încă 5% pt rezultatele generale ale scolii la examenele de capacitate și BAC. Și uite asa se aduna 30%. Sa vedeți după aceea ce implicați o sa fie profesorii sa aibă rezultate copiii. Pornești cu salariu de baza X, și ajungi la X + 30% dacă ești bun. Dacă te doare în fund, ramai la X și somn ușor.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3